T-Cross: SUV-ът на базата на VW Polo

0908
2018

През октомври 2018 трябва да бъде представен дългият 4,11 м „брат“ на Seat Arona и Skoda Polar – VW T-Cross. VW разпространи нов тийзър на колата, който представя регулируемата по дължина задна седалка.

Подобно на Polo, и малкият SUV ще бъде базиран на платформата MQB – така че дизайнът му ще бъде ориентиран както към T-Roc, така и към Polo. Т-Cross ще бъде минимално по-дълъг от Polo, но същевременно 14 см по-къс от Golf VII. Освен това T-Cross ще има „поне две идентичности“, казва шефът по дизайна Клаус Бишоф. „Поради стечението на обстоятелствата по-дългата с 9 см версия за Китай трябва да се различава за северната и южната част на страната.“ Цените за Германия ще стартират от 18 000 евро за бензиновата модификация с 95 к.с. (всички версии ще бъдат с филтър за твърди частици). Най-мощната версия ще генерира 150 к.с. – от 4-цилиндровия 1.5 TSI. По отношение на дизелите хората от Волфсбург ще се ограничат единствено с 1,6-литровия вариант с 95 к.с. В този клас клиентите ще бъдат принудени да се откажат както от 4х4, така и от DSG-трансмисия. Планирана е дори спортна версия R с 200 к.с. Възможно е да има 48-волтова електрическа мрежа, комбинирана с 8,8-киловатова батерия, както и Plug-in хибрид.

С излизането си още Polo доказа, че ще предлага повече възможности за индивидуализация на кокпита. Ситуацията с T-Cross няма да бъде по-различна – така и така по-голямата част от техниката ще бъде на Polo. Ще има модерни дисплеи, зарядна установка за мобилен телефон и до четири USB-порта. Нaй-важното предимство ще бъдат по-лесното качване в купето, както и по-голямото удобство – отпред хората ще седят с 10 см по-високо, отколкото в Polo. Регулируемата надлъжно седалка ще позволи багажният обем да нарасне от 385 на 455 л – Golf предлага само 380. Задната седалка ще бъде делима в съотношение 60:40. При сгънати седалки ще можете да разчитате на 1281 л за товари. VW обещава равна повърхност за товарене. Вероятно продажбите на новия модел ще стартират догодина.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин