Tурски електробус – идеалното решение за екологичен транспорт в България?

0206
2023

Новият 100% електрически, 12-метров градски автобус CITIVOLT 12 е на демонстрационна обиколка из Европа, която обхваща 15 държави. Екологично чистият CITIVOLT 12, разработен и произведен в центърa за научноизследователска и развойна дейност на турския производител Anadolu Isuzu, отговаря напълно на настоящите пазарни тенденции и е в съответствие с европейските стандарти за качество.

В рамките на 15 дни CITIVOLT 12 ще посети Пловдив, София и Благоевград, като началото на обиколката му из България ще започне с щанда на „Исубус“ на изложението Truck Expo в Пловдив на 8 юни. Всички заинтересовани общини и компании за обществен транспорт ще имат възможността да разгледат отблизо модела и да се запознаят с неговите предимства. По време на демо обиколката участниците ще могат да изпитат високопроизводителния, тих и екологичен двигател, поведението на CITIVOLT на пътя, както и безопасността и комфорта на този модерен автобус.

Наред с представянето пред българска аудитория, турнето на CITIVOLT обхваща 15 страни в Източна и Западна Европа, измежду които Румъния, Унгария, Полша, България, Литва, Сърбия, Гърция, Испания, Франция, Португалия, Белгия, Германия, Швейцария, Австрия и Италия. Моделът е сериозна заявка от Anadolu Isuzu за продължаващо развитие в сегмента на обществения градски транспорт.

12-метровият електрически градски автобус CITIVOLT, представен за първи път през есента на 2022 г. на транспортния панаир IAA в Хановер, предлага значителни предимства на транспортните оператори. Моделът с нулеви емисии привлича вниманието с модерния си дизайн. В зависимост от потребностите на клиентите автобусът се предлага с различен капацитет на батериите – за къс, среден и дълъг обхват. С най-големия си капацитет от 450 кВтч CITIVOLT може да измине пробег до 480 км без спомагателни системи, а след това да презареди бързо само за три часа.

Със своята висока производителност и тиха работа мощният електрически мотор ZF AVE 130, който генерира максимална мощност 2 х 125 кВт и максимален въртящ момент от 2 х 480 Нм, е отлично решение за придвижване в града, а регенеративната спирачна система влияе върху по-големия пробег и по-дългия живот на спирачките. Дължината от 12 метра, монтираните на тавана батерии,
внимателно обмисленото разпределение на теглото, както и просторният и удобен интериор
гарантират приятното пътуване на над 100 пътници според различния капацитет на батерията.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин