Tри употребявани автомобила, от които можете да спечелите в бъдеще


6
ян.
2021

Много автомобили от 90-те и началото на 2000-те все още се движат по улиците – особено в нашата страна. По данни на СБА в България средната възраст на автомобилите е над 18 години, а от всички 3,44 млн. регистрирани 1,58 са на възраст над 20 години. Условно, тези автомобили се разделят на две категории: употребявани коли, чиито собственици използват за евтино придвижване, и йънгтаймери – т.е. автомобили, в които притежателите откриват нещо специално и които използват по-скоро в свободното си време, а не като основно превозно средство. Aвтомобилите от втората категория имат шанс да оцелеят в бъдеще и да се превърнат в класика.

Покупка, движена от емоции

Когато човек купува йънгтаймер, обикновено влага емоция. Но надеждността и пригодността за ежедневна употреба рано или късно излизат на преден план. Заедно с редакционния екип на TÜV Report към AUTO BILD, Maркус Таперт, ръководител на Classic Line в TÜV SÜD, избра няколко интересни йънгтаймера, за които очаква да се превърнат в класики:

Mercedes SL от серията R 230 предлага разточителен комфорт и високо качество, но е скъп.

Mercedes SL (R 230): убеждава с комфорт и качество

Първата препоръка на Таперт е модерен автомобил: „Mercedes SL от серията R 230 е луксозен йънгтаймер с дългогодишни традиции. SL винаги се е характеризирал с вдигане на стойността с напредване на възрастта. Малко преди лансирането на по-следващото поколение SL R 230 попада в полезрението на търсачите на изгодни оферти – макар че не е съвсем евтин.“ Инженерите са „натъпкали“ в „мускулестия“ SL почти всички технически нововъведения, които са съществували при пускането на модела. Това крие все по-големи рискове с напредване възрастта на автомобила.

РАЗГЛЕДАЙТЕ ОБЯВИ ЗА ПРОДАЖБА НА MERCEDES SL

Независимо дали става въпрос за ABC-окачването или за SBC-спирачките, собствениците съобщават за скъпи ремонти още докато моделът е бил сравнително нов. От друга страна, за Таперт SL е пример за това „как модерните автомобили могат да се превърнат в класики“. Предимства: превъзходна динамика, комфорт, страхотно качество на изработка. Недостатъци: нужда от множество ремонти при най-евтините предложения, скъпа поддръжка при топверсиите, спорадични проблеми с електрониката.

Продължете на следващата страница

Още по темата