Tолкова струва ремонтът на Veyron

1501
2019

За Bugatti Veyron трябва да приготвите цяло състояние още при покупката, но поддръжката – и най-вече ремонтите – на суперспортиста също не са евтини. AUTO BILD ще ви даде информация за някои от цените!

По време на покупката Bugatti Veyron (за десет години производство до 2015 г. са направени 450 екземпляра) струва около 4,6 милиона лева. Към тази гигантска сума обаче трябва да прибавите и разходите за поддръжка. Така в сервиз на Bugatti в Калифорния смяната на четирите турбини струва 76 000 лв. Едичната цена на турбина е 11 000 лв., а за смяната на две турбини трябва да дадете 15 000 лв.       71 000 лв. е цената на нов бензинов резервоар. Причината е, че за да се стигне до тази част трябва да бъдат демонтирани голям брой части на каросерията. Новият ауспух пък струва 20 000 лв.

Да караш Veyron в Европа също не е евтино занимание. Поради натоварването производителят на спортни коли изисква редовна смяна на джантите. Комплектът струва 85 000 лв. Не всички части на Veyron обаче струва цяло състояние: датчиците на разпределителните валове на супер-автомобила са идентични с тези на Golf 4 и поради това единичната цена е 15 лв. – най-евтината част в цялата кола.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин