Tестовете на новото BMW Серия 8 Купе на писта в Италия (ВИДЕО)

2501
2018

С BMW Concept 8 Series BMW представи близкия до серийния дизайн на нов спортен автомобил в луксозния сегмент. Сега силно впечатление прави и динамиката на управлението на новото BMW Серия 8 Купе. В момента близък до серийния модел прототип се тества интензивно по високоскоростната отсечка в Априлия, Италия. Тестовете служат най-вече за оптимални настройки на динамиката на управлението на автомобила по отсечки с високо сцепление и маркират следващия решаващ етап по пътя към въвеждането на пазара на новото BMW Серия 8 Купе през 2018 година. Тестовете се извършват със силно маскиран прототип, който обаче не прикрива типичните за спортен автомобил пропорции на новото BMW Серия 8 Купе. Динамично издължените линии, ниският силует, както и мощната широчина на предната и задната част също като при BMW Concept 8 Series предизвикват радостно очакване за вдъхновяващо спортно изживяване при шофиране. И на тестовата отсечка в Италия това се потвърждава с всяка обиколка. Разположеният близо до Рим тестови полигон предлага перфектните условия за интензивни тестове при висока скорост и високо сцепление най-вече благодарение на дългата около 4 километра овална писта със стръмни виражи. Освен това по кръгови писти, слаломи, както и на различни пътни настилки се анализира поведението при ускорение, спиране и завиване на новия спортен автомобил. Екстремно взискателната тестова програма позволява целенасочени настройки на всички системи на задвижването и окачването. При нея новото BMW Серия 8 Купе демонстрира максимална пъргавина и прецизност при високо динамични ситуации на пътя. То също така успява да отговори и на най-високите изисквания по отношение на увереността и комфорта. „Тестовете при най-тежки условия показват, че сме на верния път с автомобилната концепция на новото BMW Серия 8 Купе. Стойностите на динамиката на управлението, които вече сме постигнали, са абсолютно впечатляващи. Нашите клиенти и почитатели могат да очакват един истински спортен автомобил“, каза Клаус Фрьолих, член на борда на директорите на BMW AG, отговарящ за развитието и разработките, който следи тестовата програма в Италия.

Високият динамичен потенциал е резултат на изключително тясната връзка между моторните спортове и серийния модел. Новото BMW Серия 8 Купе се разработва успоредно и в близка връзка с BMW M8, както и състезателното BMW M8 GTE. И докато прототипът на серийния модел е подложен на тежките тестове в Априлия, в Дайтона (САЩ) подпомаганите от BMW Motorsport отбори вече се подготвят за първите състезателни стартове на BMW M8 GTE. На 27 и 28 януари при надпреварата 24 часа на Дайтона ще се състои състезателната премиера на BMW M8 GTE, през юни 2018 година то ще стартира и на 24-часовото състезание в Льо Ман. Натрупаният там, както и при множеството други състезания на FIA WEC и на IMSA WeatherTech SportsCar Championship (IWSC) в Северна Америка опит ще се ползва непосредствено при серийната разработка на BMW Серия 8 Купе.

Опитът, натрупан по време на тренировките и състезанията, ще помогне и при разработката на новото BMW M8. Прототипът на този нов модел на BMW M GmbH бе представен още през юни 2017 година в рамките на 24-часово състезание на Нюрбургринг. На Северната отсечка на легендарната състезателна писта се провеждат и основната работа по тестовете и настройките на новото BMW M8.

https://www.youtube.com/watch?v=9u1d_CRBYK8

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин