Suzuki SJ 410: класика на деня


4
юли
2019

Suzuki SJ 410 наследява през 1981 г. Suzuki LJ 80 и ни демонстрира подобен талант. Днес малкият катерач от 80-те години е нашата класика на деня

Suzuki SJ 410 се появява през 1981 г., наследявайки LJ 80. Сравнително евтиният всъдеход притежава екстремно добри катерачески способности и става известен с тях. Той наследява тази добродетел едно към едно от своя предшественик.

С късото си междуосие и големи джанти SJ катери хълмове и минава през реки, гази кал и се справя с всякакъв офроуд. Освен това е изгоден кабриолет и идеален автомобил за плажа. 

Докато Suzuki SJ 410 се чувства у дома си извън асфалтираните пътища, по последните не му е много лесно. Разполагащият с 45 к.с. 4-цилиндров мотор не е много култивиран и ускорява бавно – динамиката е чужда на това Suzuki. Листовите ресори и трудно реагиращото управление не придават комфорт на SJ 410.

Който иска да управлява SJ 410 без покрив, му е необходимо търпение, докато осъществи идеята си: махате покрива, откачате го от колоните и след това го освобождавате от бутоните – свалянето на тапети в хола става по-лесно. А след това покривът естествено трябва отново да бъде монтиран! Търпение ви е необходимо и ако искате да се сдобиете със запазено Suzuki SJ 410. Внимавайте, тъй като моделите с по-широки гуми имат склонност към износване на елементите на окачването, а двойното задвижване може да покаже проблеми след екстремно каране извън пътя. А не трябва да забравяте и ръждата: от праговете до кланиците, от дъното до рамата, от предницата до задницата – кафявата чума е навсякъде.

Още по темата

Card image cap
Клубът на супербързите: Lamborghini Veneno

27
авг.
2017

Ако искате да влезете в клуба на най-бързите автомобили, то моделът трябва да вдига поне 480 км/ч! Преглед на 73-те най-бързи и ексклузивни автомобили на света.

Card image cap
10 американски автомобила, за които не сте чували: Local Motors Olli

14
февр.
2018

Колите на Dodge, Ford, Lincoln, Chevrolet или Cadillac са познати и обичани и в Европа. В САЩ обаче има още много малки производители на автомобили

Card image cap

В последния брой:

Архив >