Suzuki SJ 410: класика на деня


4
юли
2019

Suzuki SJ 410 наследява през 1981 г. Suzuki LJ 80 и ни демонстрира подобен талант. Днес малкият катерач от 80-те години е нашата класика на деня

Suzuki SJ 410 се появява през 1981 г., наследявайки LJ 80. Сравнително евтиният всъдеход притежава екстремно добри катерачески способности и става известен с тях. Той наследява тази добродетел едно към едно от своя предшественик.

С късото си междуосие и големи джанти SJ катери хълмове и минава през реки, гази кал и се справя с всякакъв офроуд. Освен това е изгоден кабриолет и идеален автомобил за плажа. 

Докато Suzuki SJ 410 се чувства у дома си извън асфалтираните пътища, по последните не му е много лесно. Разполагащият с 45 к.с. 4-цилиндров мотор не е много култивиран и ускорява бавно – динамиката е чужда на това Suzuki. Листовите ресори и трудно реагиращото управление не придават комфорт на SJ 410.

Който иска да управлява SJ 410 без покрив, му е необходимо търпение, докато осъществи идеята си: махате покрива, откачате го от колоните и след това го освобождавате от бутоните – свалянето на тапети в хола става по-лесно. А след това покривът естествено трябва отново да бъде монтиран! Търпение ви е необходимо и ако искате да се сдобиете със запазено Suzuki SJ 410. Внимавайте, тъй като моделите с по-широки гуми имат склонност към износване на елементите на окачването, а двойното задвижване може да покаже проблеми след екстремно каране извън пътя. А не трябва да забравяте и ръждата: от праговете до кланиците, от дъното до рамата, от предницата до задницата – кафявата чума е навсякъде.

Още по темата

Card image cap
Aвтомобилната 1986-а – или кои модели стават на 30

22
дек.
2015

Юбилярите на 2016 г. се казват Porsche 959, Saab 900 Cabrio, BMW M3 и Golf GTI 16V – всички те стават на 30. Хвърляме поглед към най-атрактивните автомобили на 1986-а

Card image cap
7 мотоциклета, които струват колкото S-класа!

13
мар.
2017

Повечето от 2-колесните в тази „цифромания“ са от производители, чиито имена вероятно ще чуете за първи път

Card image cap

В последния брой:

Архив >