Suzuki Ignis: микро SUV на малко километри на добра цена

2511
2022

Малък автомобил, кросоувър или микро-SUV: независимо как искате да го наричате, Suzuki Ignis е  малък и икономичен модел, който се радва на добри реализации. 1,2-литровият бензинов двигател се справя без проблем с тежащия едва 900 килограма „японец“ и при спокойно шофиране се задоволява с пет литра гориво на 100 км. A що се отнася до цената, Ignis е много достъпен – базовата версия в момента стартира от 35 990 лева, а ако ви е достатъчен и (малко) употребяван екземпляр, горе-долу за същата сума ще получите топмодификацията и ще ви останат пари за многобройни зареждания на резервоара. Атрактивен представител от модела в момента е обявен за продажба в Мюнстер, Германия.

Въпросното Suzuki Ignis 1.2 с 90 к.с. е поръчано през 2019 г. в най-високото ниво на оборудване Comfort+ (за Германия) и е изминало едва 29 000 километра от първата си регистрация преди три години и половина. С оглед на пробега, надали това Suzuki ще създава проблеми. Още повече, че Ignis-ът е с безупречна сервизна история и, разбира се, с гаранция. Снимките на продавача също показват, че единственият предишен собственик явно досега се е грижил добре за автомобила.

РАЗГЛЕДАЙТЕ ОЩЕ ОБЯВИ ЗА УПОТРЕБЯВАНИ SUZUKI IGNIS

Под предния капак на микро SUV-а (както Suzuki нарече модела при лансирането му), дълъг едва 3,70 метра, работи четирицилиндров бензинов двигател с работен обем от 1,2 литра и максимален въртящ момент 120 Нм. Първият притежател на „японеца“ се е отказал от опционалното задвижване на четирите колела – мощността бива предавана само към предните посредством 5-степенна трансмисия.

Малък, но с характер!

Разбира се, не трябва да очаквате много лукс в този сегмент. Но с най-високото ниво оборудване почитателите на високата позиция зад волана няма да останат разочаровани от малкото Suzuki. Ignis-ът разполага с климатик, камера за заден ход и аудиосистема, към която можете да свържете смартфон. С оглед идващата зима ще оцените и отоплението на седалките.

В Ignis няма да откриете разточителен лукс. Въпреки това интериорът на малкото Suzuki е приятен, поне във версията Comfort+ (за Германия).

В момента Suzuki Ignis Comfort+ струва минимум 35 990 лева. С оглед на растящите цени моделът е изгоден – но „япончето“, предлагано от Autohaus Berkemeier в Мюнстер, е значително по-евтино – 13 925 евро (ок. 27 900 лева) според обявата. Ако търсите компактен автомобил за зимата или превозно средство за града, офертата определено заслужава вниманието ви.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин