Новини » SUV-ът на Mustang ще бъде показан през ноември!

SUV-ът на Mustang ще бъде показан през ноември!

2910
2019

Ford действително ще пусне електрическа SUV-версия на Mustang. От ново видео вече се знае датата на премиерата

Електрическият SUV на Ford, базиран на Mustang, ще бъде показан на 17-ти ноември 2019 г. Това стана ясно от ново тийзър-видео, разпространявано в социалните медии. На видеото могат да бъдат разпознати вдъхновени от Mustang фарове и дизайнерска скица на профила. Всички рисунки показват приликите на новия модел със спортния автомобил: линията на прозорците и предният капак категорично са като тези на Mustang.

Най-вероятно SUV-ът ще се нарича „Mach E“ – още през 2018 г. Mustang са запазили името. Първоначално се считаше, че името ще бъде „Mach 1“. Една мощна версия на Mustang от 1969 г. нови това наименование и по този начин феновете на Mustang биха се объркали, ако в бъдеще има и електрически кросоувър със същото име.

Mach E ще има пробег от около 480 километра

Още през 2018 г. Ford показаха първия тийзър на новия електромобил. Дизайнерска скица, която по собствените думи на американците  бе „вдъхновена от Mustang“. Особено задните светлини, изпълнение с три ивици, напомнят на мускулестия автомобил. Засега от Ford се въздържат да дадат информация относно техническите характеристики на модела, но споменават, че електромобилът ще има пробег от 600 километра. Наименованието на проекта е CX430, като за платформа служи C2-базата на Focus. В моделната гама на Ford- CX430 ще бъде позициониран над Kuga. Засега не се знае, дали моделът ще бъде с предно или с двойно задвижване. Електрическият Ford Mach E ще бъде показан на автосалона в Лос Анжелис (22-ри ноември – 1-ви декември 2019 г.).

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин

ƒ