SUV-ът на инспектор Тодоров

0507
2016

Сама ми скочи в багажника…“, похвали се с новата си придобивка най-големият „играч“ в ГДБОП Тодоров минути преди да припадне върху дансинга с напоена от наркотици риза. Сега Тодоров, или по-точно Любен Кънев, актьорът в ролята на ченгето от сериала „Под прикритие“, е седнал до мен на дясната седалка в оборудвания със син „буркан“ Great Wall H6. Не, за момента АUTO BILD България няма да влиза в „Под прикритие“, а аз не съм сменил попрището си – поводът за срещата ми с Любо е позиционирането на най-българската марка автомобили в хитовия сериал и въобще ролята на 4-колесните в киното.

„В много сцени на нас, самите актьори, ни се налага да шофираме динамично“, спомня си Кънев моменти като този, в който заедно с Владимир Пенев и други актьори преследват Захари Бахаров в ролята на гангстера Иво Андонов. Любен е възхитен от уменията на каскадьорите в сериала. Спомня си как Калата, техният ръководител, събира целия снимачен екип непосредствено преди преобръщането на Peugeot 605 при сцена с преследване на боса Джаро в Свети Влас. „Усетих това събиране като молитва, макар да не беше споменат Господ, така Калата изрази надеждата си каскадьорът да излезе от колата жив и здрав.“
Осем месеца Кънев и колегите му снимат сериите на петия сезон от най-успешния наш сериал, в който важна роля – на полицейски коли, играят SUV-ът Great Wall H6 и седанът С30.

3„От доста време имахме идея за продуктово позициониране на марката в „Под прикритие“, но успяхме да я реализираме чак в 5-ия сезон“, обяснява Николай Ликьов, бранд мениджър в „Литекс моторс“. В интерес на истината, участието точно на българските автомобили е съвсем адекватното продуктово позициониране, защото именно на машини родно производство би трябвало да разчитат нашите полицаи, още повече че и в реалния живот като патрулки се ползват малкият хечбек С10 и Н5.

Любен всъщност доста се различава от героя си в реалния живот. Кънев не прави впечатление на повърхностна личност, каквато донякъде е героят му Тодоров, и като цяло се стреми да работи върху по-дълбоки психологически теми, което си проличава и в доста от сцените на сериала. Спомня си добре най-големия стрес в живота си: „Ден преди премиерата на авторския ми моноспектакъл „STOP – дяволът се призна за виновен“, катастрофирах. Или по-точно ме помляха. Правех ляв завой на светофар, който вече беше светнал зелено, но друга кола ме удари след неправилно изпреварване и ме завъртя два пъти в средата на кръстовището. Не ми се мисли, ако имаше кола в насрещното, която буквално би ме смазала, докато се въртя. За миг все едно спряха звука на всичко около мен. Като по чудо след това имах само болки във врата и доста се изплаших. За да преодолея стреса, още на другата сутрин се качих в колата на брат ми Христо.“ Кънев е благодарен на автомобила си – Alfa Romeo 166, който е солиден като изработка и здравина. За жалост е тотал щета след удара, но най-важното е, че го спасява. В момента Любо се готви за покупката на следващата си кола – и е убеден, че първото нещо, което ще търси в нея, е отново сигурността. Дали и Тодоров би постъпил по същия начин? „Тодоров е щур и луд, но също като мен би карал сигурна кола, защо не и SUV-а Great Wall H6“, коментира актьорът.

Извод

Успехът на сериала „Под прикритие“ в световен план е предпоставка за добро популяризиране и на автомобилите Great Wall пред широк кръг от клиенти, за които марката не е позната. От друга страна, какво по-логично от това българските полицаи да карат български автомобили?

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин