SUV срещу комби: Grandland X или Insignia ST е по-добрият Opel?


6
апр.
2021

Осмелихме се да направим един експеримент, противопоставяйки на компактния SUV Grandland X по-дългия с половин метър Insignia Sports Tourer. На кого би му хрумнало? Не бързайте да ни съдите! Със 180 к.с. от 1,6 литра и 8-степенна автоматична трансмисия динамичните характеристики на SUV е напълно на нивото на голямото комби с 9-степенна автоматична трансмисия и 170 к.с. от 2-литров двигател. При разхода на гориво също почти няма разлики. Също както при багажника, където Insignia побира максимум с 13 литра повече от Grandland. Къде тогава отиде този половин метър повече? Във вътрешното пространство. В комбито петима души пътуват много по-спокойно и по-удобно в сравнение със SUV-а. Също и поради факта, че „дългучът“ вози много по-добре. Предлага и по-фин интериор. Естествено всичко това си има цена, тук тя е с 11 305 лева по-висока в сравнение с тази на Grandland. Това са много пари. За тях обаче получавате голям и добре оборудван автомобил.

КОМБИ
Прегледно обзаведен кокпит, но мониторът е сравнително малък. Багажникът е голям и гъвкав, задната облегалка се дели на три

SUV
Прилично работно място, на което му липсва малко стил. Багажникът е голям, досаден ръб в края на задната част

Извод

Естествено 11 000 лева повече за Insignia не са малко пари. Но за тях получавате в лицето на Sports Tourer едно доста представително комби, което убедително превъзхожда Grandland.

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >

Бюлетин