SUV-овете на Skoda – без лога в задницата


18
юли
2019

Малка разкрасителна процедура за Skoda Kodiaq и Karoq. Това означава: по-малко лога, по-добре опционално оборудване и нов двигател. AUTO BILD ще ви даде информация.

SUV-овете на Skoda Kodiaq и Karoq ще получат разкрасяваща процедура: вместо логата, отзад вече ще стоят името на марката с главни букви – както Skoda вече го въведоха при новата Scala. Освен това чехите са оптимизирали някои специални оборудвания.

Опционалният страничен асистент замества досегашната система за предупреждение за наличие на движещ се автомобил в мъртвата зона. Благодарение на радар радиусът, в който автомобилът разпознава други автомобили в мъртвата зона, се увеличава – от 20 на 70 метра. При ускорение системата е активна от скорост 15 км/ч, а при спиране – при скорост до 10 км/ч. Ако изберете опционално този асистент, то ще получите автоматично и Rear Traffic Alert: при излизане от паркинг на заден ход биват показвани обекти, които се намират зад автомобила. От моделната 2020 г. за Kodiaq и Karoq с предно задвижване ще се предлага адаптивно окачване, като освен това Skoda са подобрили и безключовия достъп до автомобила. Сега в ключа се намира сензор за движение, който изключва радиосигнала след 15 минути, ако самият ключ не се движи. По този начин Skoda искат да предотвратят улавянето на сигнала и използването му за кражба на автомобила.

От гледна точка на задвижването сега за малкия модел Karoq ще се предлага 2-литров дизелов агрегат със 190 к.с., двойно задвижване и 7-степенна автоматична трансмисия с два съединителя DSG. За топверсиите на Kodiaq освен това ще има 20-цолови джанти с гуми с размер 255 милиметра, а при рустикалния Kodiaq Scout има нови седалки с кожена тапицерия. Skoda Kodiaq и Karoq за моделната 2020 година ще бъдат на пазара още от следващия месец. Цените на моделите ще останат без промяна.

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >

Бюлетин