SUV-овете на Skoda – без лога в задницата


18
юли
2019

Малка разкрасителна процедура за Skoda Kodiaq и Karoq. Това означава: по-малко лога, по-добре опционално оборудване и нов двигател. AUTO BILD ще ви даде информация.

SUV-овете на Skoda Kodiaq и Karoq ще получат разкрасяваща процедура: вместо логата, отзад вече ще стоят името на марката с главни букви – както Skoda вече го въведоха при новата Scala. Освен това чехите са оптимизирали някои специални оборудвания.

Опционалният страничен асистент замества досегашната система за предупреждение за наличие на движещ се автомобил в мъртвата зона. Благодарение на радар радиусът, в който автомобилът разпознава други автомобили в мъртвата зона, се увеличава – от 20 на 70 метра. При ускорение системата е активна от скорост 15 км/ч, а при спиране – при скорост до 10 км/ч. Ако изберете опционално този асистент, то ще получите автоматично и Rear Traffic Alert: при излизане от паркинг на заден ход биват показвани обекти, които се намират зад автомобила. От моделната 2020 г. за Kodiaq и Karoq с предно задвижване ще се предлага адаптивно окачване, като освен това Skoda са подобрили и безключовия достъп до автомобила. Сега в ключа се намира сензор за движение, който изключва радиосигнала след 15 минути, ако самият ключ не се движи. По този начин Skoda искат да предотвратят улавянето на сигнала и използването му за кражба на автомобила.

От гледна точка на задвижването сега за малкия модел Karoq ще се предлага 2-литров дизелов агрегат със 190 к.с., двойно задвижване и 7-степенна автоматична трансмисия с два съединителя DSG. За топверсиите на Kodiaq освен това ще има 20-цолови джанти с гуми с размер 255 милиметра, а при рустикалния Kodiaq Scout има нови седалки с кожена тапицерия. Skoda Kodiaq и Karoq за моделната 2020 година ще бъдат на пазара още от следващия месец. Цените на моделите ще останат без промяна.

Още по темата

Card image cap
10 любопитни факта за Nokian

18
ное.
2016

AUTO BILD разкрива някои интересни неща от „кухнята“ на най-северния производител на гуми

Card image cap
Subaru прави фейслифт на BRZ

31
окт.
2016

Subaru BRZ получава фейслифт. Така компактният спортист върви по стъпките на своя аналог Toyota GT 86

Card image cap

В последния брой:

Архив >