SUV-овете на утрешния ден

Автомобилното бъдеще на 2016 г. все още е строго секретно. AUTO BILD обаче знае някои тайни и ще ви покаже най-важните нови модели на настоящата година – от малки коли до луксозни лимузини.

1502
2016

Q2 ЩЕ ЯДОСВА GLA

КОНКУРЕНЦИЯТА доста се присмиваше на Mercedes GLA: малък, с претенциозна техника и на всичкото отгоре скъп. Продава се обаче блестящо. И от Audi също решиха да се включат в играта. През март хората от Инголщат ще покажат Q2, малък SUV на основата на модела с три врати A3. С ръбеста каросерия и идентична техника с базата. За модела ще се предлагат някои луксозни екстри като LED фарове. На по-късен етап ще се появи и SQ2 с бензинов мотор с 230 к.с.

Дългият 4,30 метра Q2 е базиран на модела с три врати A3. Пазарният му старт ще бъде през лятото на цена от около 50 000 лв.

Дългият 4,30 метра Q2 е базиран на модела с три врати A3. Пазарният му старт ще бъде през лятото на цена от около 50 000 лв.

Новото Q5 няма да бъде много променено на външен вид. Под ламарината обаче ще има сериозни разлики. Премиерата е през октомври.

Новото Q5 няма да бъде много променено на външен вид. Под ламарината обаче ще има сериозни разлики. Премиерата е през октомври.

Jeep C-SUV

JEEP ще пенсионира през 2016 г. неособено успешните модели всъдеходи Patriot и Compass – и ще ги замени с нов SUV с размерите на VW Tiguan. Той ще използва по-голямата платформа на Renegade. За първи път Jeep ще въведе изцяло новоразработени бензинови агрегати. Премиерата на модела е през лятото.

VW Tiguan XL

TIGUAN се продава отлично в Европа – за САЩ и Китай моделът обаче е един размер по-малък. Затова VW ще пусне от есента изцяло нов XL вариант на своя SUV. Той ще използва дългото междуосие на Passat и ще бъде по-дълъг с 20 см. Така в бъдеще вътре ще има място за седем души. Двигателите ще бъдат с мощност от 110 до 240 к.с. Цената: от
54 000 лв.

Renault Koleos

RENAULT ще представи през април нов Koleos. SUV-ът ще е базиран на Nissan X-Trail. Европейската версия ще се появи през есента с до 200 к.с. Тъй като с Espace и Grand Scénic френският производител вече има два седемместни модела в гамата си, Koleos ще се предлага само с пет места.

 

ТОЗИ BENZ Е ДОСТА СКОСЕН

SUV COUPÉ-тата са феноменът на нашето време. Високите и практични всъдеходи се правят по-ниски и придобиват атрактивен дизайн – хитът е готов. През пролетта Mercedes вече показа със студия, че ще има и Coupé версия на GLC. През есента конкурентът на BMW X4 със звезда на капака вече ще бъде на пазара. Техниката е от GLC – нови ще бъдат две горещи версии на AMG с 8-цилиндров агрегат и до 510 к.с.

 

BMW постави началото с X4 – Mercedes ще последва баварците през есента с Coupé версия на GLC.  Avarvarii (order) (Original-Scoops von Automedia)

BMW постави началото с X4 – Mercedes ще последва баварците през есента с Coupé версия на GLC.

 

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин