SUV-гамата на Ford с рекордни продажби

1312
2018

SUV-овете на Ford постигнаха нов рекорд в Европа. Продажбите на EcoSport, Kuga и Edge достигнаха близо 259 200 бройки от началото на годината до края на ноември, превръщайки 2018-та в най-добрата досега година на Ford по продажби на SUV автомобили, с оставащ още един месец до края.

„Продажбите на SUV автомобили се увеличават по-бързо, от който и да е друг модел в Европа и нашата разнообразна гама – EcoSport, Kuga и Edge – привлича клиенти, както никога досега, със смелия си и спортен дизайн, модерните технологии, като Интелигентната система за задвижване на всички колела, която осигурява на водачите вдъхващо увереност пътно поведение“, заяви Ролант де Ваард, Вицепрезидент маркетинг, продажби и услуги, Ford Европа.

Пазарният дял на SUV автомобилите на Ford продължава своя ръст през 2018 г. за трета поредна година, и сега те наброяват повече от един на всеки пет продадени Ford-а в Европа.

Продажбите на SUV-ове на Ford от януари до ноември 2018 са нараснали с 21% спрямо първите 11 месеца на 2017 г. и за първи път минаха границата от четвърт милион за 20-те европейски държави. Увеличението при SUV моделите на Ford се задвижва от най-добрите досега продажби на два модела: компактния EcoSport със 105% ръст от началото на годината досега спрямо миналата, и на средноразмерната Kuga, чиито продажби нараснаха с 27% в сравнение с януари-ноември 2017 г.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин