Supra със 780 к.с. и впръскване на метанол

0301
2020

Тунинг-специалистите от „Dreihundert“ са изтръгнали над 780 к.с. от новата Supra. По време на Essen Motor Show хората от Dreihundert дадоха информация относно детайлите по тунинга. Мощността може да надхвърли 1000 к.с.!

Toyota Supra A90 на тунинг-специалистите от „Dreihundert“ разполага със 780 к.с. При първия опит за тунинг двигателят капитулира. Вторият опит обаче се оказва успешен – сега мощността на модела е 781 к.с.! AUTO BILD посети хората от Dreihundert на Essen Motor Show: там тунинг-специалистите бяха изложили Supra и ни разказаха подробности за преработката. Изненадващо е, колко са оригиналните части на двигателя!

Допълнителна мощност чрез впръскване на смес от „вода и метанол“

Ядрото на тунинга е комплект турбини, състоящ се от голяма турбина на Borg Warner. Директното впръскване осигурява мощност само до 580 к.с. Затова хората от Dreihundert са добавили система за впръскване на смес от „вода-метанол“, като освен това се използват ковани мотовилки. Иначе всички останали части на двигателя са оригинални! Някои все пак са усъвършенствани, за да отговорят на високата мощност. Серийното устройство за управление на мотора е препрограмирано, като така тунингован, агрегатът на дрезденските специалисти може да разполага с мощност до 1100 к.с.

600 к.с. с разрешение за движение по нормални пътища за 26 000 лв.

Трансмисията също е серийна и може да понесе максимален въртящ  1000 Нм. Към момента въртящият момент е 900 Нм. За повече хората от Dreihundert трябва да пренастроят електрониката на предавателната кутия. Когато това се случи, ще са възможни до 1800 к.с.! Тази мощност обаче ще бъде ограничена за моторния спорт. За клиентските автомобили тунинг-специалистите предлагат 600 к.с. и разрешение за движение по нормални пътища. Тунингът и разрешителните ще са готови през 2020 г., като цената заедно с монтажа ще е между 24000 и 26 000 лв. Ако това не е ви е достатъчно: Dreihundert ще предлагат за клиенти и версия с до 800 к.с. – но без разрешение за движение по нормални пътища.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин