Superb Combi с пакет Outdoor на старо: комби мечта за лек офроуд

2706
2024

Частно лице в момента предлага в eBay употребявана Skoda Superb Combi с пакет Outdoor – цената от близо 65.000 лева не е ниска, но въпреки това е напълно справедлива. Вижте защо!

В германския град Кемниц частно лице е обявило за продажба употребявана Skoda Superb Combi 2.0 TDI. Въпреки че вече е на девет години, автомобилът е само на 1750 километра. Комбито с първа регистрация през 2015 г. нямало удари и било с пълна сервизна история. То нямало „абсолютно никакви дефекти или недостатъци“, подчертава продавачът.

Въпреки че изначално Skoda-та е закупена като колекционерски автомобил, собственикът е направил някои промени по нея –например пакет LED интериорно осветление за 2000 лева.

Вдигане на мощността чрез чиптунинг

Той също така прави на Superb-а чиптунинг, който трябва да увеличи мощността с 25 к.с. За да го активирате, трябвало само да направите два безплатни ъпдейта в сервиза на Skoda.

2-литровият дизелов двигател (170 к.с.) в тази употребявана Skoda Superb Outdoor 2.0 досега не е работил много – защото автомобилът е на пробег само 1750 км!

Електрически регулируеми и отопляеми кожени седалки отпред, автоматичен климатик, печка и сензори за паркиране са част от екстрите за комфорт на чешкото комби. По-сериозно внимание обаче заслужава опционалният офроуд пакет, в който влизат специални пластмасови планки за броните, калниците и праговете. Автомобилът разполага и с гъвкав под на товарното отделение, както и с някои стилистични промени в интериора.

Какво трябва да знаем за Skoda Superb Combi?

Над 1,5 милиона броя Skoda Superb са продадени за трите поколения на модела, лансирани от 2001 г. насам. Технически флагманът на чешкия дериват на Volkswagen е много близък роднина на Passat. И двата модела се произвеждат в завода на Skoda в Братислава и споделят не само обща платформа.

При последните генерации на двата модела най-съществената разлика са вариантите на каросерията: докато в момента VW предлага Passat само като Variant, клиентите на Superb все още могат да избират измежду седан и комби.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин