/ Subaru Solterra получи първия зелен регистрационен номер в България

Subaru Solterra получи първия зелен регистрационен номер в България

На специално събитие, организирано преди дни от Отдел „Пътна полиция“, бяха представени новите регистрационни табели, предназначени за моторни превозни средства, задвижвани само с електрически двигател.

Новите регистрационни номера се състоят от буквен код ЕА, пореден номер – четири цифрена комбинация на числата от 0 до 9 и серия – една или комбинация от две букви със зелен цвят на бял
светлоотразителен фон. Въвеждането на новите регистрационни табели съвпада и с първата регистрация на новия модел SOLTERRA.

SOLTERRA, който беше представен на Автомобилен Салон София 2022, е първият автомобил
на Subaru с нулеви емисии. Името SOLTERRA съчетава две латински думи: Sol (Слънце) и Terra (Земя) – и изразява намерението на Subaru да продължи да се развива, като използва нови алтернативни технологии.

SOLTERRA е истински автомобил Subaru със своята система за постоянно задвижване на всички колела (AWD). Задвижван е от два независими 80-киловатови електрически двигателя (по един
на всяка ос), които осигуряват мощност 160 кВт и въртящ момент 336 Нм. Батерията на SOLTERRA има капацитет от 71,4 kW/h.

С нисък център на тежестта SOLTERRA е истински SUV с достатъчен пътен просвет от 210 мм.
Както другите SUV модели на Subaru, SOLTERRA е оборудван с X-MODE система за управление на AWD и с новата функция Grip Control за изключително добро поведение при движение по неравни пътища.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин