Subaru Outback: големият непознат


21
юни
2018

Зареден със спокойствието на мечка по време на зимен сън, можеш да гледаш на света без нерви. Ако сте такъв човек, значи вашият автомобил е Outback. Големият непознат на Subaru обявява битка на стреса. Моделът, който на външен вид е смесица между SUV и комби, е кола, която не изнервя. Без никаква суетност – дори подценена откъм качествата свързва по-бързо смартфони, чува и изпълнява гласовите команди на водача. Не трябва да забравяме и опционалната навигационна система, която приема ъпдейти чрез WLAN и владее Apple CarPlay и Android Auto. Окачването вози много приятно – големият модел на Subaru е ласкател, който запазва хармонията при движение по лоши пътни настилки. Боксерният двигател със 175 к.с. притежава тяга, което е учудващо с оглед на теглото от 1,63 тона. Боксерът е комбиниран с добре работеща, комфортна безстепенна CVT трансмисия, която допринася за спокойствието. си. В Германия Outback не е феномен по продажбите, но вероятно след фейслифта това ще се промени. Тъй като Subaru е създаван с разум. През моделната 2018 година виждаме, че критикуваната твърда пластмаса не е оцеляла
– материалите и повърхностите са наистина добри. Дори личи малко модерност в Outback. Аудиосистемата с 8-инчов дисплейизглежда стилна и е подобрена. 

Можело: чао на твърдата пластмаса –вместо нея има фини материали и 6,5-инчов монитор

Тя свързва по-бързо смартфони, чува и изпълнява гласовите команди на водача. Не трябва да забравяме и опционалната навигационна система, която приема ъпдейти чрез WLAN и владее Apple CarPlay и Android Auto. Окачването вози много приятно – големият модел на Subaru е ласкател, който запазва хармонията при движение по лоши пътни настилки. Боксерният двигател със 175 к.с. притежава тяга, което е учудващо с оглед на теглото от 1,63 тона. Боксерът е комбиниран с добре работеща, комфортна безстепенна CVT трансмисия, която допринася за спокойствието.

Това ни харесва, а това не

Outback е извън мейнстрийма и хубаво, че е така. Много комфорт, уютен боксерен двигател, екологичен с Eвро 6d TEMP. Ех, ако и външният
вид бе малко постилен…

Почти като в „костенурката“: традиционно в Outback спокойно и култивирано работи боксерен двигател

Технически данни на  Subaru Outback 2.5i

Двигател 4 цилиндъра, боксер, отпред надлъжно Работен обем 2498 куб.см Мощност 129 кВт (175 к.с.) при 5800 об/мин Макс. въртящ момент 235 Нм при 4000 об/мин Задвижване двойно CVT Д/Ш/В 4820/1840/1605 мм Прикачен товар със/без спирачки 2000/750 кг Багажник 559-1848 л 0–100 км/ч 10,2 сек Макс. скорост 198 км/ч Резервоар/Разход 60 л/7,3 л/100 км Емисии CO2 166 г/км Цена от 74 000 лв.

Извод

Всички, които обичат уюта и спокойствието, ще намерят подходящ партньор в лицето на Subaru Outback. „Японецът” ни изненадва с добрата си изработка и отлично функциониращата безстепенна CVT предавателна кутия.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин