Subaru BRZ tS: полъх от STI


11
юни
2017

Това е мечтата на всички фенове на Subaru: гореща STI-версия на машината за дрифтене BRZ. Сега спортният отдел на японците се е заел с компактното Coupé. Резултатът носи името BRZ tS и има за цел да привлича предимно американските клиенти.

За съжаление желанието за по-голяма мощност не е уважено и тя остава 200 к.с. Промените са ограничени предимно до външността – при техниката има минимално усъвършенстване. Предлагат се оптимизирани амортисьори и пружини Sachs, както и някои допълнителни подобрения по шасито с цел подобряване на реакцията на управлението. Освен това tS е първото BRZ с 18-цолови джанти. Върху тях са обути гуми Michelin Pilot Sport 4 с размер 215/40 R18.

Характерният белег на Subaru BRZ tS е масивният карбонов заден спойлер. Той може да се настройва ръчно. Има цветни акценти в „черешово-червено“ по решетката на радиатора и в задната броня. Серийните фарове за мъгла са заменени с изпълнението от STI. Червеният цвят продължава и във вътрешното пространство – например по предпазните колани. Лакът на каросерията е син металик, както и черен и бял.

Втъорият автомобил е Subaru WRX STI Type RA. Също както и при BRZ tS той е лимитиран на само 500 екземпляра, които ще са предназначени от началото на 2018 за САЩ. Съкращението RA при WRX STI означава „Record Attempt“, тоест „опит за рекорд“. Причината: със специален състезателен автомобил ще се годи по-добър резултат на Нюрбургринг. В RA работи 2,5-литров боксерен двигател с 310 к.с. вместо с нормалните 300. Други детайли са 19-цоловите джанти на BBS, предните седалки Recaro и карбонови елементи по покрива и задното крило.

 

Още по темата

Card image cap

В последния брой:

Архив >