Subaru BRZ Final Edition: финал на ерата с гръм и трясък

0606
2024

Все повече на брой любими модели изчезват от пазара – същото се отнася и за Subaru BRZ. Преди обаче това да се случи, Subaru ни представя още един специален модел: „Final Edition“!

От началото на 2024 г. от пазара изчезнаха любими модели като Audi R8, Audi TT Dodge Charger и Dodge Challenger. Сега с  клиентите се сбогува и Subaru BRZ – поне в Европа. Преди обаче да бъде доставено последното BRZ на стария континент, японската марка иска да използва шанса да се сбогува с гръм и трясък.

Именно за тази цел е създадена версията „Final Edition“! Точната бройка на автомобилите от не е известна, но за Германия са приготвени 300 екземпляра BRZ – сред тях и няколко Final Edition.

Техническите данни на модела не са променяни. 2,4-литровият боксерен двигател разполага в Subaru BRZ Final Edition с 234 к.с., а максималният въртящ момент е 250 Нм. Спортното Coupé достига пика на своята мощност при 3500 оборота. По отношение на трансмисията клиентите могат да избират между 6-степенна автоматична и 6-степенна механична.

Subaru BRZ Final Edition цитира класически елементи

Японците представят специалния си модел в характерния син цвят и с алуминиевите джанти OZ Racing Ultraleggera в цвят „Race-Gold“. Красиво отдаване на почит към легендарната визия на Subaru!

За каросерията се предлагат още четири цвята, както и много специални детайли. В прага на врата има лого с надпис „Subaru BRZ Final Edition“, „BRZ“ е гравиран и на спортната ауспухиова уредба. Дори постелките носят трите магически букви.

В интериора има дигитален кокпит със 7-инчов дисплей, шест високоговорителя,  както и инфотейнмънт-система, поддържаща Apple CarPlay и Android Auto.

BRZ си остава изгоден и като специален модел

А цените? Като специален модел спортистът с 4х4 задвижване стартира от 84 000 лв. (в Германия) – с механична скоростна кутия. Ако предпочитате да не превключвате на ръка, за варианта с автоматична трансмисия трябва да приготвите около 90 000 лв.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин