Subaru и STI представиха два електрически прототипа

1701
2022

Subaru Corporation и нейното дъщерно дружество за моторни спортове, Subaru Tecnica International Inc. (STI), разкриха два електрически концептуални модела, STI E-RA CONCEPT и SOLTERRA STI CONCEPT, на Tokyo Auto Salon 2022, който се проведе от 14 до 16 януари в конгресния център Makuhari Messe.

STI E-RA CONCEPT (горе) е концептуален модел на електрическата състезателна кола STI E-RA, която се разработва като част от проекта STI E-RA CHALLENGE PROJECT за развиване на моторните спортове в близко бъдеще от страна на STI, с цел експериментиране с нови технологии в света на моторните спортове за въглеродно неутралната ера. STI E-RA е задвижвана четири електродвигателя на Yamaha – по един за всяко колело. Батерията е с капацитет само 60 кВтч и литиево-йонна батерия, а мощността на пистовата машина е 1088 к.с. От Subаru искат да постигне рекорд на „Нюрбургринг“ – обиколка за 400 секунди или 6 минути и 40 секунди през 2023 г.

Subaru Solterra STI Concept

SOLTERRA STI CONCEPT се базира на изцяло електрическия SUV Solterra, който направи своя световен дебют през ноември 2021 г. Снабден със спойлер на покрива, черешово червени странични прагове и други специални модификации, които отличават външния му дизайн, моделът е израз на превъзходната динамика на шофиране на Subaru.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин