Новини » Subaru въвежда нова глобална платформа

Subaru въвежда нова глобална платформа

0903
2016

Първият модел на новата база ще бъде следващата Impreza, която се очаква да бъде пусната на пазара тази година

Fuji Heavy Industries Ltd. (FHI), производителят на Subaru, представи днес информация за Subaru Global Platform, която е в процес на разработка и ще бъде основата на новото поколение автомобили на марката. Новото поколение платформа е обърната към бъдещето с поглед към 2025 г. и предлага унифицирана концепция за разработка на всички модели, пригодена за използване на електрическа енергия.

Subaru Global Platform ще бъде стъпка напред в следните области:  стабилност при движение в права линия, ограничаване на шума и вибрациите и увеличение на комфорта. Новата база драстично подобрява структурната здравина на автомобила (от 70% до 100% спрямо настоящите модели), включва важни подобрения в окачването и спомага за по-нисък център на тежестта (с 5 мм спрямо актуалните модели).

Оптимизираната рамкова структура и по-стабилното захващане на елементите позволяват да се подобри общата здравина на усукване със 70% спрямо настоящите модели. Така се разпределят резонансът и деформациите през купето, като се намаляват чувствително вибрациите към волана, пода и седалките и се постига намаляване на шума.

Новата платформа увеличава здравината на окачването, подобрявайки поглъщането на неравности, без да се усуква купето на автомобила. Тъй като задният стабилизатор се монтира директно към каросерията, новата платформа намалява накланянето на автомобила с 50% спрямо настоящите модели.

Новото решение позволява една концепция за разработка да бъде адаптирана не само за бензинови двигатели, но и за хибридни автомобили, plug-in хибриди, електромобили и други видове алтернативно задвижване, чието търсене ще расте в бъдеще. Разработка на базата на унифицираната концепция позволяват да се използва ограничена работна сила и помощни средства за развойна дейност, ефективно да се развиват различни модели.

Със Subaru Global Platform ще бъде възможно да се произвеждат компоненти на платформата за различни модели в един завод, вместо да се произвеждат в различни заводи, какъвто е случаят в момента. Унифицирана концепция за разработка ще улесни работата на двата завода в Япония и САЩ, като позволи сглобяването на различни модели на една производствена линия, правейки глобалната производствена система на Subaru по-гъвкава. Първият автомобил с новата платформа ще бъде следващата Impreza, която ще дебютира през 2016 г.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин

ƒ