SsangYong Korando: компактен SUV на цена трепач

2803
2023

Въпреки че азиатският производител SsangYong, специализиран в SUV-моделите, примамва със сравнително ниски цени, марката е позната доста слабо. А нейните модели могат да се окажат невероятно изгодни.

Да вземем за пример Korando, дългия 4,45 метра компактен SUV от гамата на корейците. Освен изцяло електрическата версия Korando E-Motion, моделът се предлага и с двигатели с вътрешно горене – на базова цена ок. 56 500 лева (изчислено по данни за Германия). Значително по-евтини са употребяваните екземпляри – които могат да се намерят с 20 000 лева по-евтино, при това на много скромен пробег.

Затова си заслужава човек да си „поиграе“ с филтрите в търсачката за употребявани автомобили на AUTO BILD. При търсене на модели с първа регистрация от 2021 г. и максимален пробег до 20 000 километра, в момента има около 60 резултата, като всички те са доста атрактивни оферти.

При Korando семплият и прегледен дизайн на кокпита е комбиниран с качествена изработка и удобства като отопляеми седалки.

Въпреки че освен с 1,6-литров дизел Korando се предлага и с 1,5-литров бензинов двигател с турбокомпресор, по-голямата част от предлаганите екземпляри са оборудвани с бензинов двигател със 163 к.с. Изборът е богат – има както с автоматична, така и с ръчна трансмисия, както и с предно или с двойно задвижване.

Евтино Korando със задвижване на четирите колела на малко километри

С посочените по-горе параметри цените стартират от малко под 34 000 лв. А тези, които са готови да дадат над 40 000 лв., могат да получат този Korando 1.5 T-GDI (вижте офертата) със задвижване на четирите колела и ръчна скоростна кутия. Откакто е регистриран за първи път през юни 2021 г., SsangYong-ът е изминал само 12 400 километра.

ОЩЕ ОБЯВИ ЗА ПРОДАЖБА НА SSANGYONG KORANDO

Автомобилът със задвижване на четирите колела е преминал всички задължителни сервизни инспекции и е от първи собственик, т.е. всички изисквания за „гарантиран произход“ са изпълнени. Снимките от автокъщата Mathias Warsinski Kfz-Handel und Service в германския град Райнбах също ни карат да вярваме, че автомобилът действително е в перфектно състояние.

Korando-то в ниво на оборудване Amber с камера за заден ход, отопляеми седалки и двузонов автоматичен климатик като ново би струвало поне 67 000 лева (по цени за Германия). А този безупречен употребяван екземпляр с гаранция излиза само 20 988 евро (ок. 42 000 лева).

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин