SsangYong ще пусне през 2021 г. електрически SUV на базата на Korando


26
юли
2020

SsangYong работи по електрически SUV на базата на Korando, който ще се появи през 2021 г. в шоурумите. Първи тийзъри и информация

Корейската марка SsangYong работи по първия си електромобил и сега публикува информация и тийзъри, SUV-ът с проектно име E100 е базиран на модела Korando. SsangYong обещават много новости. Така електромобилът ще бъде първият модел на марката, оборудван с алуминиев преден капак – това пести тегло и от там пробег, като освен това понижава и центъра на тежестта.

От тийзърите личи, че дизайнът на електромобила е близък до този на Korando с двигател с вътрешно горене. В предницата се вижда нова броня и затворена радиаторна решетка. Техническите данни биха могли да се ориентират по показаната през 2018 г. електрическа студия e-SIV. 

E100 може би ще разполага със 190 к.с.

Електромоторът на корейския електромобил ще бъде със 190 к.с. и ще позволява изминаването на пробег от до 450 километра по NEFZ. Батерията му ще може да бъде заредена за 50 минути до 80 процента от капацитета си. Освен това студията притежаваше отлична свързаност – управление на функции от смартфона, приложение за батерията и оставащото време за зареждане. Благодарение на специални сензори автомобилът може сам да контролира дистанцията спрямо предно движещия се автомобили и да запазва пътната лента. Ще научим, дали тези екстри са стигнали до серийната версия в началото на 2021 г. – тогава електромобилът на SsangYong ще бъде на пазара.

Още по темата

Card image cap

В последния брой:

Архив >