Spotify иска да замени авторадиото

2304
2021

Под името „Car Thing“ Spotify рекламира устройство за автомобила. С продукта, който между другото реагира на човешкия глас, шведите искат да навлязат в автомобилите и да наложат там Spotify.

Spotify ще пусне първия си хардуер на пазара. Под името „Car Thing“ ще се предлага малък монитор за автомобила, който ще може да се монтира за вентилационните дюзи. По този начин Spotify ще предлага стрийминг на музикално съдържание и подкасти в автомобилите, чиито вградени радиоапарати нямат връзка със Spotify. Освен това Car Thing дава възможност за управление на кокпита чрез гласови команди. Доскоро експертите недоволстваха, че от Spotify не са се насочили към автомобилния пазар.  

За стрийминга ще продължи да е необходим смартфон с приложение Spotify, като Car Thing ще функционира като дистанционно. Устройството ще функционира основно с премиум-достъпа на Spotify. С „Hey Spotify“ ще можете да управлявате продукта и чрез гласови команди.

В момента продуктът се намира във фаза на тестове в Щатите. Цената му там е 80 долара. Понастоящем Spotify изпраща устройството безплатно в рамките на САЩ – за Европа тестващият трябва да си плати разходите по изпращането.  

Засега не е ясно, дали продуктът ще играе важна роля в бъдеще, тъй като покупката си струва само за автомобили, които нямат Bluetooth. За шведите, които напоследък доста се разраснаха, това е първа стъпка към темата хардуер и приближаване към цялостен доставчик.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин