Spofec тунингова Rolls-Royce

0405
2016

Кой би туниговал Rolls-Royce? Едва ли можем да очакваме подобно нещо от британски благородник. Все пак не се притеснявайте: показаната от Spofec по-широка версия на базовия модел Wraith остава сравнително сдържана. Тунинг фирмата преобразява от 2014 г. модели на Rolls-Royce. Именно на фирмата е съкращение на „SPirit OF ECstasy“.

Преработката на каросерията на луксозното Сoupé е съвместна работа на известния с тунинговането на модели на Porsche дизайнер Виторио Стросек. Дизайнерът е оборудвал Wraith със значително по-широки предни и задни калници. Отпред автомобилът е станал по-широк със седем сантиметра, а отзад – дори с 13 см. По този начин има място за 22-цолови алуминиеви джанти и гуми с размер 265/35 ZR 22 отпред и 295/30 ZR 22 отзад. Според Spofec джантите се предлагат във всякакви цветове.

Преходът между предните и задните калници се осъществява посредством нови странични прагове, различни са също и серийните брони отпред и отзад. Ауспуховата уредба от неръждавейка е не само по-лека с пет килограма от серийната, но и подобрява звука.

За по-динамична управляемост инженерите са разработили модифицирано регулиране на въздушното окачване. Спирачките са от карбон и керамика. Прибавяме и тунинг на двигателя, който вдига мощността на серийния 6,6-литров 12-цилиндров битурбомотор от 632 на 717 к.с. Въртящият момент пък е увеличен от 800 на 986 нютонметра. Модифицираният Wraith спринтира за 4,2 секунди до 100 км/ч, а максималната скорост е ограничена на 250 км/ч.

От Spofec предлагат индивидуализиране и на вътрешното пространство. Многообразието от цветове и тапицерии от кожа и алкантара е неограничено. Модифицираният Wraith носи името Overdose (свръхдоза), но се произвежда само с малки количества: специалната серия е лимитирана на 8 автомобила.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин