Spofec тунинговаха Rolls-Royce Wraith Black Badge с много карбон

1406
2021

Rolls-Royce Wraith е символ на всичко най-върховно. Spofec са оборудвали луксозното Coupé с ултраширок бодикит и са кръстили своето творение „Overdose“.

При тунинга човек винаги си задава въпроса „защо“. Ако едно нещо е възможно, то принципно се прави. Водени от това мото, специалистите от Spofec са оборудвали Rolls-Royce Wraith с внушителен бодикит от карбон, оформен заедно с дизайнера Виторио Строшек. Разполагащото със 717 к.с. творение носи подходящото име „Overdose“ (свръхдоза) и вече почти няма нищо общо с типичната за Rolls-Royce сдържаност. Spofec Overdose е базиран на Wraith Black Badge и има черна решетка и декоративни елементи, изглеждайки доста сърдито. Новите калници правят Coupe-то с 13 см по-широко, като отпред тази широчина е със 7 см по-голяма. В най-широката си част Wraith е с широчина от 208 см. Предната и задната брони са по-спортно оформени, а в страничните прагове има канали за охлаждащ въздух за задните спирачки. Опционално се предлага спойлер на задния капак.

40 милиметра по-ниско окачване до 140 км/ч

В унисон с „Black Badge“ от Spofec са монтирали черни алуминиеви джанти с размери 9,5 и 10,5×22 инча, „обути“ с гуми с размер 265/35 и 295/30. Модул за смъкване на окачването приближава Wraith с 40 милиметра до асфалта. При скорост от 140 км/ч автомобилът отново се вдига до нормалната си височина. Тунинг-специалистите са оптимизирали запалването, впръскването и налягането на пълнене на  6,6-литровия V12 двигател. Така сега вместо с 632 к.с. и 870 Нм максимален въртящ момент Wraith разполага със 717 к.с. и 986 Нм. Сега спринтът от 0 до 100 км/ч се взема за 4,2 вместо за 4,5 секунди. Заради високото собствено тегло от 2,5 тона максималната скорост е ограничена на 250 км/ч.

Интересуващите се ще получат от Spofec и съответния интериор, макар и при оригиналния да не липсва лукс. От Spofec възнамеряват да направят само три екземпляра. Каква е цената? Тунинг-специалистите ще ви кажат само при запитване. Иначе базовата цена на Wraith Black Badge е 730 000 лв. 

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин