Spacе Tourer: чудото на пространството от Citroen

0402
2016

Новият миниван на „шевроните“ ще дебютира в Женева, ще бъде предлаган в 3 дължини с мощност до 180 к.с. и ще транспортира до 9 души

На автосалона в Женева през март Citroen ще представи новия си миниван Spacе Tourer. Той ще използва модифицираната усилена платформа ЕМР2 на C4 Picasso и Grand C4 Picasso. Гъвкавата база позволява две дължини на междуосието – 2,92 и 3,27 м, както и две дължини на надвесите – 0,80 и 1,15 м. Spacе Tourer ще бъде предлаган на клиентите в три дължини на каросерията – XS (4,60 м), М (4,95 м) и XL (5,30 м). Както и предшественика си Jumpy, Space Tourer ще може да превозва до девет души.

Французите са подготвили четири варианта – SpaceTourer и SpaceTourer Shine (главно за семейни нужди, 5-8 места), Space Tourer Business (шатъл, 5-9 места) и SpaceTourer Business Lounge (6-7 места, за VIP-пътувания). Ванът ще разполага с функция за автоматично отваряне на плъзгащите се врати, когато и двете ръце на шофьора са заети – уникална за сегмента функция.

Пътниците на редове 2 и 3 могат да имат плъзгащи се седалки, независими, със сгъваема облегалка, с комфортна облегалка за главата и подлакътник за оптимално удобство. Tова чувство е допълнено от удобния таван pavillon confort, разположен в централната част, оборудван с дюзи за климатизация и локално осветление като в самолет.

Конструкцията на окачването позволява и имплементирането на 4х4-задвижване (Dangel). Под предния капак ще работят дизелови двигатели с мощност между 95 и 180 конски сили. Благодарение на големия резервоар за AdBlue (22,4 л) на шофьорите няма да се налага да доливат от „екофлуида“ в рамките на 15 000 км. Технически близнаци на Spacе Tourer ще бъдат Toyota Pro Ace и Peugeot Traveller.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин