Snoozeliner: спален вагон на колела


25
мар.
2018

Английската фирма Simba произвежда матраци (или както тя ги нарича – системи за сън). По нейни данни средностатистическият британец заспива в превозни средства на обществения транспорт средно 27 пъти годишно – или защото денят е започнал прекалено рано, или защото е завършил прекалено късно. В този ред на мисли, създаването на автобус за спане е прекрасна идея, не смятате ли?

Съвместно с архитектите от Andersson-Wood, Simba създава специален виртуален проект на Snoozeliner. В този автомобил на две етажа могат да спят до 14 души – като за някои от тях е предвиден свръхкомфорт. При това МПС-то далеч не е замислено за дълги разстояния – а за пътуването от офиса до вкъщи. Дали инвестицията в „спален” билет би си заслужавала?

За всяко место са предвидени удобно легло, маска сън, Noise-Cancelling слушалки и приятни ароматизатори. На борда ще растат дори цветя – а алергичните към тях ще бъдат информирани предварително. Дали цялата идея няма да „дегенерира” в парти бус, ще стане ясно още тази година – когато Simba пусне автобуса в четири британски града с билети на цена 8,50 паунда (ок.19,50 лв.) на (уморен) човек.

Още по темата

Card image cap

В последния брой:

Архив >