Smart Brabus и Brabus Rocket: въстанието на джуджетата

0710
2016

ДОБРИТЕ И ЛОШИТЕ НОВИНИ ПОНЯКОГА вървят ръка за ръка. Купувачите на нов Brabus Smart могат да се гордеят с факта, че разполагащото със 109 к.с. джудже е най-мощният Smart, който се движи по пътищата. Това е добрата новина. А ето и лошата: същевременно това е най-маломощният Brabus, който се предлага на пазара. Brabus? Brabus! От 1977 година постоянна величина, що се касае до облагородяването на модели със звезда на капака. Отначало тунинг версии със съмнителна естетика и още по-съмнителна клиентела – тези коли от средите на маняците в Рурската област обаче се купуват. И съмнителното минало вече е… минало. Brabus се превърна от тунинг фирма в производител. Днес е доста престижно, ако оставиш своя модел AMG при шефа на Brabus Бодо Бушман в Ботроп за тунинговане. Качеството, както и стилът са на високо ниво – хората от Daimler също го забелязаха. От 2002 г. съществува джойнт-венчър; в Ботроп се правят най-мощните версии за Smart. А сега и новият Smart Brabus. Дали обаче всичко това е само маркетингова стратегия – или в най-малкия Brabus все пак се крие известна доза въодушевление? Смятаме да го изясним – за целта сме взели за сравнение най-мощния Brabus, който се предлага в момента.

... както и фините материали в просторния кокпит.

Фините материали в просторния кокпит на малкия Brabus са с високо качество.

Кой каза руска дискотека? Шегата настрана, но кокпитът на Rocket ни показва къде живеят повечето от клиентите на чудовището с 900 к.с.

Кой каза руска дискотека? Шегата настрана, но кокпитът на Rocket ни показва къде живеят повечето от клиентите на чудовището с 900 к.с.

Базиран на Mercedes AMG S 65 с 12-цилиндров битурбо мотор – в Ботроп се прави лимузина за олигарси, която във всяко едно отношение е върхът. 900 к.с. и електронно ограничени 1200 нютонметра осигуряват динамични характеристики, които са от друга планета: от 0 до 100 км/ч за 3,7 секунди, а спринтът до 200 км/ч се взема дори за под 6 секунди. Максималната скорост е 350 км/ч. Същo електронно ограничена с оглед на щадене на гумите. И нормално цялото това нещо се нарича Rocket.

Продължете на следващата страница …

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин