SL като германо-американски Muscle Car

1806
2020

Съществува един още по-див представител на R 129 от Mercedes SL 73 AMG: тунинг-специалистите от Renntech от Щатите USA са направили SL 74 като Muscle-Car с 583 к.с.!

Работният обем не може да бъде заменен с нищо друго, освен с още по-голям работен обем. Водени от тази мъдрост, тунинг-специалистите Renntech от Флорида са направили през 1998 г. Mercedes SL 600 Renntech SL 74. И без друго мощният V12 агрегат на Daimler е с увеличен на 7,4 литра обем. Мощността е 583 к.с.Което означава, че  якият Mercedes SL 73 AMG не е бил най-дивият представител на R 129.

Renntech е специализирана в тунинг на AMG-модели фирма. Тя се занимава най-вече с увеличение на мощността, окачването и спирачната система на автомобилите. Хартмут Файл основава Renntech през 1989 г. Преди това Файл работи 12 години за AMG и там отговаря за американския пазар. Тунинг-фирмата е сред инициаторите за създаването на иконичния модел на AMG Hammer, W 124, развиваща максимална скорост от 300 к.с.

Фината работа по мотора на SL му се отразява като допинг

SL-74-пакетът на Renntech включва освен увеличаване на работния обем на двигателя, и много друг подобрения. Така специалистите са променили всмукателната уредба, управлението на двигателя, ауспуховата система и охлаждането на моторното масло. Трансмисията е 5-степенна автоматична. Окачването е оставено от Renntech с комфортна настройка. Така Benz-ът се държи на пътя като Dodge Challenger Hellcat. На дълъг път няма да имате никакви проблеми заради комфортното окачване.

SL 74 гордо показва AMG-гените си

Гените на AMG личат още от пръв поглед на този Renntech-SL. Лакът е сребрист металик, към него прибавяме AMG-Styling-пакет и AMG-джанти. Styling-пакетът включва специален преден спойлер, странични прагове и задна броня. 19-цоловите  AMG-джанти са с гуми Hankook Ventus V12 Evo2. Не са оригинални, но отиват превъзходно на този Benz.

Водачът и пътникът до него седят на тапицирани с фина, сива кожа седалки. Сред екстрите на борда са климатроник, електрически регулиращи се седалки с мемори-функция и блутут. Воланът и части от кокпита са с елементи от карбон.

Два покрива и 43 000 американски долара

В момента автомобилът е обявен за продажба. Онлайн търгът приключва утре. В момента има оферта за 43 000 долара, което е около 76 000 лв. SL 74 от обявата се намира в Денвър, щата Колорадо и е с пробег от 80 000 километра. Предлага се с твърд и с мек покрив, което теоретично го прави годен за целогодишна употреба. Този Renntech-Daimler не е претърпявал произшествия и е поддържан много внимателно. Извършвани са подобрения по окачването и климатика. Заедно с този специален Mercedes новият собственик ще получи сертификат от Renntech.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин