/ Skoda Yeti с една не толкова позната версия

Skoda Yeti с една не толкова позната версия

Skoda Yeti вече не се предлага, но знаехте ли, че между 2012 и 2013 г.  Skoda са създали прототип на пикап, базиран на Yeti. Дизайнът на лекотоварния модел е доста необичаен по отношение на структурата: предницата е взета изцяло от серийния Yeti, докато задната част включително оста, окачването и всичко останало е от Volkswagen Caddy Maxi. Частите на задницата на каросерията естествено са пригодени от дизайнерите спрямо този модел.

Резултатът е пикап, оборудван с разполагащ със 125 кВт. двигател 2.0 TDI и двойно задвижване. Докато класическото Yeti е с дължина от 4223 мм, пикапът е дълъг 4876 мм, при което голяма част от порастването е благодарение на удълженото междуосие (от 2578 мм на 3006 мм), както и на по-големия заден надвес на каросерията (985 спрямо 768 мм).

Товарното пространство е с размери 1936 x 1170 мм и товарната повърхност е необичайно дълбока за компактен пикап: 625 милиметра. Това се дължи на факта, че подът на SUV-а е по-висок от този на компактните пикапи. Колкото и практичен да е този резултат, той не успява да получи разрешение за серийно производство.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин