Skoda VisionS: предшественикът на Kodiak

1702
2016

Skoda продължава да разширява своята моделна гама и още през 2016-а иска да представи готов за серийно производство SUV под името Kodiak. След VisionC (2014) чехите ще представят VisionS на автосалона в Женева (3-13 март). Този прототип е предвестник на бъдещ SUV. Toва разкрива и името – защото VisionS идва от Vision SUV. Дългият 4,70 м и широк 1,91 м шоуавтомобил демонстрира как ще изглежда бъдещият SUV на Skoda – с характерните за марката ръбове. В предната част акцентът ще бъдат четири тесни LED-фара, а отстрани – издутите калници, в които са побрани огромните джанти. Дизайнерската студия ще очарова с много място в интериора – VisionS има три реда седалки и предлага място за шестима пътници.

Планиран е и Plug-in хибрид

При езика на формите Skoda поставя акценти: типичният ръб над дръжките на вратите, тъмните пластмасови елементи по цялата каросерия, трите странични прозореца с издигаща се линия между С- и D-колоната, „мускулестите“ брони и капаци, както и светлините с LED-техника. Kodiak ще бъде продаван в две дължини на каросерията, за 7-те места ще се доплаща. И двата автомобила ще бъдат малко по-големи и по-просторни от Tiguan и дериватите му. Технически Kodiak ще има това, което и други модели на марката притежават: норма за вредни емисии Евро 6, Start-Stop система, рекуперация на спирачната енергия и изключване на цилиндрите при бензиновите мотори. Skoda планира да предложи на клиентите си и Plug-in хибрид.

В Kodiak е вложена изпитана техника

При старта на продажбите колата ще бъде предлагана с три двигателя: 1,4-литров със 150 к.с. и два 2-литрови TSI със 180 и 220 к.с. Дизеловата гама ща бъде запълнена от 2.0 TDI – със 150 или 184 к.с. Почти всички асистиращи и мултимедийни системи от палитрата на VW ще бъдат предлагани и тук. По отношение на свързаността Skoda ще се постарае сериозно и ще даде на SUV-а онлайн достъп с WLAN Hotspot и данни за трафика в реално време. Освен това чехите искат да интегрират и приложения от смартфона. Арматурното табло ще бъде дигитално. Kodiak ще бъде първата Skoda с Head-up дисплей.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин