Škoda Transportation представи новия дизелов автобус Škoda D‘CITY

0408
2021

Групата Škoda Transportation представи нов автобус, който става част от портфолиото градски модели на компанията. Деветметровият автобус Škoda D’CITY, както подсказва буквата D в името му, се задвижва от дизелов двигател. Това е най-малкият автобус с такова задвижване, който чешкият производител предлага. Škoda Transportation, част от групата PPF, е водещ европейски производител на железопътни и колесни превозни средства за обществен транспорт. 

„Новият ни градски автобус Škoda D’CITY разполага с цялото необходимо оборудване за безопасност и комфорт в съответствие  с най-съвременните стандарти. Той е оптималното решение за градско и междуградско пътуване. Пътниците със сигурност ще оценят просторния интериор, удобното разположение и улесненото качване и слизане. Превозното средство има функция kneeling – накланяне на автобуса на всяка спирка, а за хората с намалена подвижност осигурява накланяща се рампа“, каза Мартин Шлосер, търговски мениджър за колесни превозни средства в Škoda Electric. 

Автобусът Škoda D’CITY развива максимална скорост от 100 км/ч и е оборудван с двигател Cummins ISBE с мощност 182 кВт. Отговаря  на най-високия стандарт Euro 6 и има автоматична скоростна кутия Allison. Размерът му е оптимален за градски терен, тъй като е с височина малко над три метра (3132 мм), ширина 2400 мм и дължина 9536 мм.

Превозното средство е с просторен интериор, като клиентите при поръчка сами могат да определят броя на местата – от 30 до 36 в зависимост от нуждите си, както и да определят конфигурацията на вратите и оборудването. Автобусът разполага с климатик, камера за заден ход и независимо отопление с мощност от 32 кВт.

„Тази година значително разширихме обхвата на нашите предложения с дизелови автобуси. По този начин отговорихме на интереса на клиентите към дизеловите автобуси, които са икономически изгодни и са комфортно решение за пътуване. Сега предлагаме пълно портфолио от колесни превозни средства за градски, крайградски, междуградски и туристически транспорт. Линията ни включва широка гама превозни средства – от тролейбуси (класически и частични), през електрически автобуси до икономични автобуси с дизелово задвижване. Освен това осигуряваме на клиентите всички услуги за следпродажбено обслужване“, допълва Мартин Шлосер.

С разширяването на портфолиото, в допълнение към представения днес градски автобус D’CITY, компанията предлага предимно междуградския автобус D’INTERCITY и туристическия автобус D’COACH. За последния фирмата вече е спечелила два търга за общо шест автобуса за Министерството на отбраната на Чехия, които ще бъдат доставени до края на годината. През февруари групата сключи първия договор за поръчка на 14 електрически автобуса собствено производство за транспортните компании на чешката столицата.

Škoda Electric е част от групата Škoda Transportation – най-големия европейски производител на тролейбуси. Групата е доставила на вътрешния и външния пазар повече от 14,5 хиляди броя от тези превозни средства. Чешките тролейбуси се движат в около 30 страни по света – в Европа, Азия и Северна Америка

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин