Skoda Superb на старо: голям багажник, много таланти

2201
2024

Skoda Superb е изключително популярен и като употребяван автомобил. В момента в германския град Лаге за продажба е обявен Superb Combi 2.0 TDI Premium Edition. Вижте най-важната информация за него!

Skoda Superb, често определяна като Passat XXL, оправдава репутацията си – при този модел получавате много за парите си. Superb Combi 2.0 TDI Premium Edition в момента се предлага за продажба от частно лице в германския град Лаге (Северен Рейн-Вестфалия).

Дизеловият „чех“ е с първа регистрация от октомври 2019 г. и е само на 33.300 километра. Superb-ът в бял цвят се предлага за 25.600 евро (ок. 51.000 лева), което според ценовия рейтинг на борсата за употребявани автомобили на AUTO BILD се счита за „много добра цена“.

Автомобилът бива задвижван от 2-литров 4-цилиндров двигател със 110 кВт (150 к.с.), който ускорява машината от 0 до 100 км/ч за 9,2 секунди. Максималната скорост на комбито е 216 км/ч.

Комбинираният разход по заводски данни е само 4,3 литра, извън града – 3,6 литра на 100 километра, а в градски условия – 5,5 литра.

„Автомобилът е поддържан много добре и е в отлично състояние. Преминал е всички обслужвания и разполага с гаранция за мобилност. Къса ми се, сърцето, като го продавам – причината затова е единствено смяна на работата“, пише настоящият собственик.

Този Superb бива задвижван от 2-литров 4-цилиндров двигател със 110 кВт (150 к.с.), който ускорява комбито от 0 до 100 км/ч за 9,2 секунди.

Техническият преглед е валиден до юни 2024 г. Skoda-та е с пълна сервизна история и в него не се пуши. Сред екстрите на автомобила са алуминиеви джанти, релси на покрива, електрическа ръчна спирачка, система за миене на фаровете, гласово управление и тъчскрийн.

След теста за употребявани автомобили AUTO BILD заключи: „Skoda Superb е непретенциозен модел, който впечатлява с щедро пространство, комфорт и гъвкавост. Дори с напредване на възрастта качеството остава добро.“

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин