Skoda Scala се прави на Speedster


29
мар.
2020

Автомобилът, дело на обучаващите се в Skoda, за 2020 г. ще бъде Spider-версия на Skoda Scala. Сега първите тийзъри ни показва, как ще изглежда версията на Scala без покрив!

През 2020 г. отново ще има автомобил, създаден от обучаващите се  в Skoda. Екип от 20 обучаващи се студенти са решили да реализират през тази година един особено амбициозен проект: семплата Skoda Scala се превръща в горещ Spider. Сега две скици показват, в каква насока ще се развие проектът.

Впечатляващ ауспух в Scala-та на обучаващите се

На скицата планираният от обучаващите се автомобил е показан отзад отляво. Впечатление прави това, че освен предно стъкло нагоре няма нищо друг – тоест покрив. Средните и задните колони са премахнати, като отпред има само тясна рамка за стъклото. Отпадната е и задната седалка – Scala Spider ще бъде двуместен модел. Дизайнерската скица ни кара да предполагаме, че каросерията ще бъде скъсена. Подглавниците на предните седалки завършва в две типични за спийдстър издутини.

Новооформената задна броня с преминаващ по цялата широчина рефлектор кара шоуавтомобила да изглежда по-широк от обикновената Scala. Тук кулминацията е разположената в средата шестоъгълна крайна ауспухова тръба. Освен това обучаващите са получили възможност да използват за своя проект по-ниска каросерия и по-големи джанти. На втората скица личи интериорът – там няма промени в сравнение със серийната Scala – единствено червеният декоративен шев на волана не ни е познат от други модели на чехите. Автомобилът Skoda Scala Spider, дело на обучаващите се, ще бъде представен през юни 2020 г.

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >

Бюлетин