Škoda Rapid срещу Fiat Tipo: Кой каза, че са евтини?!

Семпла техника, ниска цена, но затова пък прилично оборудван и добър автомобил. Когато обаче добавим комфортни екстри, цената му се вдига. Сравнихме Fiat Tipo и Škoda Rapid


24
дек.
2016

ТЕ СА РЕДКИ СПЕЦИАЛИСТИ: изгодни автомобили с много място, с обикновена и добра техника и без ненужен предикат „премиум“. Обичайно тези характеристики се числят към добрия тон.
Все пак ние смятаме, че без сложните системи като автоматична трансмисия с два съединителя, битурбо мотор и двойно задвижване, както и без гледка от високо а ла SUV човек може да се справи съвсем добре в ежедневието и с малък брой асистиращи системи за водача. Сетихме се за два модела, които напълно отговарят на това описание. Например новият Fiat Tipo действа класически: седан каросерия, малък дизелов мотор, механична скоростна кутия, конвенционално окачване.

На борда няма дори изнервяща система Start-Stop. Задното окачване е семпло, а платформата е на малък автомобил – тези неща обаче така или иначе не се виждат. Всичко това е задвижвано от притежаващ 120 к.с. двигател MultiJet 1.6, а дължината на Tipo е 4,53 метра. В края на краищата вътре се побират петима възрастни пасажери и багаж (520 литра). Škoda е на същата вълна, като с Rapid ни представя една напомпана Fabia. Rapid използва дизеловите мотори на VW (в нашия случай 1.6 TDI със 115 к.с), както и 5-степенна механична трансмисия. Тук също има много място за петима и за техния багаж (550 литра), разпределени на дължина от 4,50 метра.

Седни! В Škoda позата на седене изглежда удобна, но седалките с на пръв поглед добри опори не функционират оптимално, а тапицерията им е прекалено мека. В Tipo задните части и гърбът на пасажера имат по-голямо удобство – въпреки че повърхността за бедрата е недостатъчна 

Skoda

Fiat

Продължете на следващата страница …

Още по темата

Card image cap
Новото BMW 430i Coupé срещу Audi A5 Coupé 2.0 TFSI quattro: победата отива в Бавария!

19
юли
2017

Наскоро освежената Серия 4 Coupé на BMW се изправя срещу своя най-голям конкурент Audi A5 Coupé

Card image cap
Новият Renault Talisman: изисканият наследник на Laguna

5
февр.
2016

Голямото Renault търси малката ниша – като добре оборудван служебен автомобил, конкурент на Passat и Mondeo. Очакваната стартова цена за България е 41 490 лв.

Card image cap
Golf атакува в класа на комбитата

1
юни
2017

Обновеният бестселър трябваше да се поизпоти, за да постигне победата

Card image cap
Първи впечатления: Nissan Micra

22
юли
2017

Петото поколение на японския малък автомобил няма нищо общо с предишните поколения на модела освен името. Дали Micra се управлява толкова необикновено и динамично, колкото и изглежда?

Card image cap

В последния брой:

Архив >