ŠKODA FABIA R5 атакува титлата в Българския рали шампионат


14
юни
2018

Спортен клуб „Мегапорт Рейсинг“ и „Еуратек“ разбулиха официално новия състезателен автомобил на екипа – Škoda Fabia R5, по време на специална церемония в шоурума на вносителя в София, на която присъстваха медии и представители на моторния спорт у нас. Тандемът Мирослав Ангелов и Недялко Сивов вече записа една победа с него по време на рали спринт Дряново, използван от отбора за тренировка преди началото на сезон 2018 в националния рали шампионат, който стартира с рали „Твърдица“ на 7 и 8 юли.

„Изключително много съм доволен, че успяхме да се сдобием с толкова успешен рали автомобил като Škoda Fabia R5. Списъкът с чакащи за него е много дълъг и за нас е чест да можем да се състезаваме с него в този сезон на родния рали шампионат. Благодаря на „Еуратек“ за подкрепата на отбора ни. Целта ни не е само да се борим за титлата в шампионата, а с участието на подобен актуален за световния шампионат автомобил да вдигнем нивото на спорта. Надявам се и други екипи да последват примера ни и да има повече автомобили от клас R5“, коментира пилотът Мирослав Ангелов.

„През годините, Еуратек ООД, традиционно е подкрепял българския автомобилен спорт у нас, и е организатор на първите едномаркови шампионати, дали старт на звезданта кариера на едни от най-известните родни пилоти като Крум Дончев, Вилхелм Кънчев и Дилян Попов. Еуратек бе и спонсор  на най-успешния български рали състезател – Димитър Илиев, който в последните 4 години от своята състезателна кариера избра да се състезава с ŠKODA Fabia S 2000 и стана 3 пъти  рали шампион на България. Днес сме щастливи да продължим тези традиции, подкрепяйки отбора на Мегапорт рейсинг, избрал да се състезава е Българския рали шампионат, с доказано най-бързия автомобил на чешкия производител – ŠKODA Fabia R5!”,коментира  Иван Тодоров, управител на „Еуратек“ООД

Škoda Fabia R5 е един от най-успешните състезателни автомобили от класа, който е най-професионалният в спорта след WRC. От 2015 до 2017 г. моделът има 24 победи в категорията WRC2, две пилотски световни титли и три конструкторски. Автомобилът тежи 1230 кг и се задвижва от 1,6-литров двигател с 279 к.с. и 420 Нм. Задвижването е на четирите колела с механичен диференциал отпред и отзад, предавателната кутия 5-степенна секвенционална.

Национален рали шампионат 2018 г.

Рали „Твърдица“ – 7-8 юли

Рали „Сливен“ – 27-29 юли

Рали „Стари столици“ – 7-9 септември

Рали „Сърбия“ – 22-23 септември

Рали „България“ – 12-14 октомври

Още по темата

Card image cap

В последния брой:

Архив >