Skoda Enyaq ще бъде практичен електрически SUV

2207
2020

Skoda показа силуета на новия си електрически SUV Enyaq iV и съобщи, че световната премиера на модела ще се осъществи след няколко седмици. Информация за Enyaq!

Skoda обяви нов модел: Enyaq iV. Запознатите с марката Skoda ще разберат по добавката в името „iV“, че бъдещият SUV ще е електромобил. Действително Enyaq iV е първият автомобил на чехите, базиран на платформата MEB на концерна VW. Което означава, че дългият 4,60 метра SUV ще се движи изцяло електрически.

Засега от Skoda са предпазливи по отношение снимките на новия си електрически модел – официално обаче се появи тъйзър със силуета на модела. На него личи линията на покрива на  Enyaq – за разлика от студията Vision iV, Enyaq не е SUV-Coupe, а изглежда притежава практичен комби-багажник. Това разбира се е напълно в стила на Skoda. В техническо отношение Enyaq е базиран на същата платформа като VW ID.3 и бъдещия ID.4. AUTO BILD предполага, че базовият Enyaq ще бъде оборудван с електромотор с 204 к.с. на задната ос, ще има и версия с двойно задвижване и две електрически машини с 306 к.с. По отношение на пробега с голямата батерия ще бъде възможно изминаването на около 500 километра по WLTP. Подробности относно техническите данни и дизайнът на модела ще бъдат разкрити от Skoda най-късно на 1-ви септември 2020 г.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин