Skoda пуска фейслифт на Fabia


20
ян.
2018

Skoda Fabia се радва на голям успех: от последното поколение на модела, което се появи на пазара през 2014 г., досега са продадени  500000 автомобила. Конкуренцията обаче е голяма – не на последно място и в рамките на концерна, където Seat Ibiza и VW Polo бяха обновени. Затова е време за фейслифт и на модела на чехите – ще видим колата на автосалона в Женева (8-ми – 18-ти март 2018 г.).

За разлика от споменатите Seat Ibiza и VW Polo новата Skoda Fabia няма да е базирана на модулната платформа за модели с напречно разположен двигател (MQB), а на микс от различни платформи на концерна Volkswagen. За фейслифта не се очакват голям брой асистиращи системи или „Active Info Display“. Естествено прагматичните клиенти на Fabia не очакват много богато и скъпо оборудване за своя автомобил.

От първата снимка на фейслифта на Fabia се вижда промяна в муцуната на автомобила – опционално предницата може да бъде оборудвана с LED-фарове, а задницата – с LED-задни светлини. Освен това от Skoda обявява нови решения по отношение на „Simply Clever“-. При размерите вероятно няма да има промени – очаква се дължината да остане 3,99 метра, докато Combi-то ще бъде дълго 4,26 метра. Още през 2017 г. Fabia получи 1.0 TSI мотора с 95, респективно 110 к.с. Аналогично на Ibiza и Polo базовият бензинов агрегат ще бъде с мощност 65 к.с., ще има и версия със 75 к.с. 1.4 TDI двигателят ще разполага с 95 и 115 к.с.

Още по темата

Card image cap

В последния брой:

Архив >