Skoda пуска спортния SUV Kodiaq RS


20
сеп.
2018

Skoda ще пусне на пазара през 2018 г. първия си SUV със обозначение RS. Kodiaq RS ще бъде с дизелов двигател с 240 к.с. от VW Tiguan.

Skoda увеличава семейството на RS с първи SUV! На автомобилния салон в Париж ще бъде показан седемместният Kodiaq RS. Новият топвариант на SUV-а се познава по новите брони, по черните елементи като дъги на покрива, размките на прозорците, страничните огледала и двойната ауспухова тръба. Освен това Kodiaq RS е първият модел на Skoda със серийни 20-цолови джанти.

Както се вижда от публикуваните нови дизайнерски скицитук отново присъства типичният за моделите RS на Skoda – рефлектор. В предницата от Skoda са оборудвали големия SUV серийно с изцяло LED-фарове. Черната радиаторна решетка носи преработеното RS-лого с червена „V“. Червени са и спирачните апарати. Под капака работи 2-литровият 4-цилиндров битурбо дизелов мотор от VW Tiguan. Неговите данни: 240 к.с. и 500 Нм максимален въртящ момент.

Това е достатъчно да превърне Kodiaq RS в рекордьор! Още преди официалното представяне Skoda Kodiaq RS измина Нордшлайфе на Нюрбургринг за 9:29,84 минути. Какъв по-точно е този рекорд? За седемместни SUV-ове разбира се – с минимални ограничения вече почти всеки модел държи някакъв рекорд.

Засега от Skoda не дават информация относно интериора на модела. AUTO BILD предполага, че той ще е спортно ориентиран със спортни седалки, волан и педали. Част от оборудването на спортните дизелови модели вече е саундгенераторът Dynamic Sound Boost – вероятно ще присъства и при Kodiaq RS, осигурявайки спортен звук. Цената на модела вероятно ще стартира от 90 000 лв.

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >

Бюлетин