Skoda показа силуета на Elroq

2505
2024

Новият компактен SUV на Skoda, Elroq, обещава електрическа революция. Преди световната премиера на модела през есента чехите показаха първи снимки.

Skoda Auto показа снимки на силуета на своя нов модел Elroq. Чехите обещават за новия си компактен SUV нова ера по отношение на естетиката и функционалността. „Минималистичният екстериор комбинира здравина, функционалност и автентичност, предавайки усещане за сигурност и сила“, пише в прес-съобщението.

Skoda Elroq: нов компактен SUV

Световната премиера на Skoda Elroq е планирана за есента на 2024 г. Тя ще отвори новата ера на електрическата мобилност за марката от Млада Болеслав – през следващите години на пазара трябва да се появят шест модела със задвижване с батерия.

Надписът подчертава идентичността на марката

Кулминацията при новата Skoda: предницата е с разделени  фарове, при което горната им част е по-тясна и се преминава във калниците. Надписът Skoda на предния капак подчертава идентичността на марката. Така наречената муцуна Tech-Deck-Face е модерна интерпретация на традиционната радиаторна решетка на марката с по-свеж и по-широк дизайн.

Големи колела и най-модерни LED-матрични фарове допълват външния вид на Skoda Elroq. Elroq ще бъде третият модел на Skoda на базата на модулната платформа за електромобили (MEB) на концерна Volkswagen след Enyaq и Enyaq Coupé.

Като електрически вариант на Karoq новият компактен SUV ще притежава просторно вътрешно пространство и голяма практичност. Той ще задоволи високите претенции на марката относно комфорт и функционалност. Световната премиера на Skoda Elroq е планирана за есента на 2024 г.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин