Skoda показа кокпита на седемместната студия Vision 7S

1708
2022

Skoda ще покаже в края на август 2022 г. своята седемместна студия Vision 7S. Още сега обаче можем да хвърлим поглед към кокпита на Skoda от бъдещето. Информацията!

Всичко ли е ново при Skoda? Нов шеф, нови автомобили? Да! Клаус Целмер, новият шеф, вече е на работа. А новите автомобили? Ще дойдат. В края на август 2022 г. Skoda ще покаже своя седемместен SUV – като студия Vision 7S – AUTO BILD вече хвърли поглед във вътрешното пространство.

Автомобилът все повече се превръща в зона за релакс – като всекидневната. Затова и в интериора има четири отделни седалки в два реда, а третият ред е от две седалки на облегалките има магнити за смартфоните, поставки за таблети и книги. В централната конзола има дори букси за включване на хладилник.

Дизайнът „Wraparound“ обгръща пасажерите хармонично

В студията бебешкото столче е поставено върху централния тунел – така бебето винаги ще има контакт с възрастните. Vision 7S показва и новия дизайнерски език на чехите: все още „simply clever“ – затова  гъвкав и с хитроумни идеи, но същевременно реализиран минималистично и устойчиво.

Дизайнът „Wraparound“, както го нарича Skoda, означава, че вътрешното пространство обгръща пасажерите хармонично. Скоростомерът на водача е интегриран в арматурното табло, големият централен монитор е разположен хоризонтално, но в режим“Relax“ се завърта. Например по време на зареждане.

Има ли Vision 7S завъртащ се монитор?

Първият поглед върху кокпита на Vision 7S показва: Воланът вече не е кръгъл, а изглежда като управление на самолет. Под него има малък широкоъгълен дисплей – подобно на дигиталните уреди при Skoda Enyaq. Впечатление прави арматурното табло, което изглежда като излято. В средата има монитор, който – както се вижда на последния тийзър – е разположен вертикално.

AUTO BILD предполага, че мониторът ще може да се върти и в режим   Relax (седалките се настройват в удобни позиции, воланът и арматурното табло се прибират) ще може да се използва за гледане на филми. Под монитора има три въртящи се превключвателя, чрез които се регулира климатичната инсталация. Така, че дори и в студията Skoda не се отказва напълно от класическите елементи за управление.

Засега е ясно, че с тази концепция, която може би ще се появи на пазара през 2026 г., Skoda не иска да се позиционира под другите марки на концерна –  в така наречения „евтин сегмент“. По-скоро чехите искат да тръгнат по собствен път с ново позициониране. Преди това на пазара ще се появят електрическият Karoq (2024) и фейслифтът на Enyaq (2025) – новият шеф има големи планове.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин