Skoda освежава Scala и Kamiq

0108
2023

Skoda Scala и Kamiq са на пазара от 2019 – в края на 2023 и началото на 2024 г. ще се появи фейслифт на моделите. Първи снимки и информация!

Kamiq и Scala ще бъдат обновени – все пак и двата модела са пазара от 2019 г., тоест вече четири години. Така, че малко свежа външност и ново сортиране на оборудванията няма да им навреди. Чехите са сложили по—голяма и по-вертикална решетка на Skoda Kamiq, кой прави външния му вид по-внушителен.

При Skoda Scala визията е станала по-динамична чрез по-тесните фарове и новооформената предна броня. Задницата също е пипната – бронята, светлинният подпис и дифузьорът също са преработени.

Kamiq ще бъде възприеман повече като SUV

В интериора и на двата модела впечатление прави преработения панел за управление на климатичка и дигиталните уреди с 8 инча диагонал на монитора, като в средата ще има 8,5-инчов тъчскрийн на инфотейнмънт системата. Досегашният бе с диагонал 6,5 инча. Опционално се предлагат 10,25 инчов монитор за уредите и 9,2 инчов за централния тъчскрийн.  Над него има две USB-C-букси – новото време е дошло и в Scala и Kamiq.

Фейслифтът на Scala е съсредоточен преди всичко върху външността

По желание се предлагат четири USB-C-букси с до 45 вата мощност на зареждане. Една от тях е разположена във вътрешното огледало – за свързване на камера. С фейслифта нивата на оборудване  „Essence“, „Selection“ и топнивото „Monte Carlo“ са сортирани наново.

Индуктивно зареждане на смартфон и LED-фарове за мъгла са част от серийното оборудване в средното ниво „Selection“, докато ще трябва да доплатите за матрични LED-фарове, 18-цолови джанти, джобове за смартфони в предните облегалки и защита на ръбовете на вратите.

Без технически промени за Skoda Scala и Kamiq

В техническо отношение Scala и Kamiq остават без промени. И двата модела използват платформата MQB-A0, така че едва ли ще има промени при размерите. Двигателите също са ни познати – трите бензинови моторизации са от семейството EA 211 Evo 2:

1.0 TSI, 95 к.с., 5-степенна механична

1.0 TSI, 115 к.с., 6- степенна механична, опционално 7-степенна DSG

1.5 TSI ACT, 150 к.с., 6- степенна механична, опционално 7-степенна DSG

Ако стандартното окачване не ви подхожда, то можете да изберете между такова за лоши пътища, което е по-високо с 15 милиметра или спортно (Kamiq минус 10 мм, Scala минус 15 мм) с двустепенно настройване на амортисьорите.

Засега от Skoda не дават информация относно цените. След четири години фейслифтовете на Scala и Kamiq са навременни и важни.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин