Škoda забрани тютюнопушенето

0209
2021

От вчера Škoda въведе забрана за тютюнопушене на територията на всички свои производствени мощности и административни помещения. Забраната е свързана със строги хигиенни мерки за намаляване риска от заразяване с COVID-19 и следва световната тенденция в индустриализираните страни. Със забраната за пушене Škoda Auto поема отговорност като работодател, който се грижи за здравето на своите служители и в същото време е наясно с екологичните и икономическите последици от тютюнопушенето. Съвместно със синдиката КОVО са разработени специални мерки. В сътрудничество със Zaměstnanecká pojišťovna Škoda и други здравнo-осигурителни дружества, автомобилният производител съдейства за възстановяването на разходите при терапия.

Škoda Auto ограничава тютюнопушенето на работното място стъпка по стъпка повече от 20 години. Първоначално забраната за тютюнопушене се прилагаше само на закрито, а по-късно – и на някои открити площи. След избухването на пандемията с COVID-19, Škoda Auto въведе повече от 80 хигиенни мерки, за да предотврати разпространението на вируса. Една от тези мерки беше именно забраната за тютюнопушене.

От вчера Škoda Auto премахна зоните за пушене във всичките си производствени мощности. Целта е да се направи работата по-приятна за всички служители, повечето от които не пушат, и да се защити здравето на всички възможно най-добре. Забраната за тютюнопушене се прилага във всички заводи и административни помещения в Чехия. Още от преди компанията вече беше издала забрана за пушене в индийските си заводи в Пуна и Аурангабад.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин