Skoda въвежда революционна функция срещу навлизане в насрещното движение


12
февр.
2021

Доставчикът на автомобилната индустрия Bosch в бъдеще ще направи моделите на Skoda още по-сигурни: чешката компания ще бъде първият производител в света, който ще използва новата система на германския гигант за предупреждение срещу водачи, навлезли в насрещното движение при еднопосочни пътищал. Така Cloud базираната услуга за първи път влиза в централния дисплей на автомобила. Вижте как работи новата предупредителна функция!

Инфотейнмънт системата на Skoda предупреждава заблудени водачи          

През първото тримесечие на 2021 г. моделите на Skoda Superb, Scala, Kamiq, Karoq и Kodiaq ще бъдат оборудвани с новото мобилно приложение Тraffication – стига да разполагат с топ инфотейнмънт системата. При вече доставени на клиентите автомобили програмата ще може да бъде качена допълнително. Благодарение на нея водачът ще получи предупреждение, ако тръгне да влиза срещу движението в забранена отбивка на магистрала.

Системата трябва да реагира толкова бързо, че в най-добрия случай заблуденият водач дори няма да стигне до магистралата. В същото време останалите превозни средства по магистралата биват предупредени за потенциалната опасност, създадена от невнимателния шофьор. За тази цел GPS позицията на автомобила, който се движи в неправилна посока, се споделя посредством облака и се изпраща до всички автомобили със системата на Bosch в близост. Освен Skoda Bosch се опитва да убеди и други производители на автомобили да заложат на приложението Тraffication. Само по този начин услугата може да работи правилно – защото колкото повече автомобили я поддържат, толкова по-надеждно ще действа предупреждението за водачи в насрещното.

Приложението за смартфон се предлага още от 2018 г.

Базираното на облак предупреждение от Bosch за шофиране срещу посоката на движение се предлага като приложение за смартфон от 2018 г. (още информация и връзка за изтегляне). По данни на компанията то има потенциал да бъде използвано от 26 милиона души в Европа. Понастоящем 2,5 милиона потребители на месец активно използват функцията. С интегрирането в централния дисплей при моделите на Skoda, техният брой трябва да се увеличи – и по този начин да се осигури по-високо ниво на безопасност по пътищата.

Още по темата

Бюлетин

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >