SIX-A с нова експедиция до подбрани точки в Азия

1509
2021

След като КОВИД провали плана за автомобилната експедиция до Русия, Монголия и Казахстан през есента на тази година, групата на „6А“ (SIX-A”) все пак е на път.

Оригиналната програма следваше да включи Байкал и Камчатка в Русия, в Монголия – Гоби и Фестивал на орлите в Алтай, а на финала – Арал и Байконур в Казахстан.Подготовката отне месеци наред – оборудване на най-подходящия за целта автомобил, новия Land Rover Defender, финансово обезпечаване, осигуряване на визи и всякакви материали за дългия преход. Пет дни преди тръгването, на 3 септември 2021 г., Монголия затвори сухоземните си граници за чужденци.Така КОВИД се изпречи пред групата на „6А“ (SIX-A”) и не даде друг избор, освен да се отложи експедицията. Или пък не?

Когато идва буря, някои строят укрития, а други – вятърни мелници. С максимално позитивен поглед върху ситуацията решението дойде от само себе си – да не се изоставя тази експедиция, а само да се модифицирана и напасне спрямо непреодолимите препятствия. Новият план включи: обиколка на най-голямото сладководно езеро в света– Байкал, посещение на един от последните непокътнати природни райски кътове – Камчатка, после – Златния рог и Владивосток, а крайната точка ще е остров Сахалин. За финал, преди завръщането в България, са предвидени и няколко дни в Москва. Тръгването стана на 10септември, а завръщането ще е на 28-ми.Информация и снимки от експедицията ще се подават в реално време на фейсбук профила: https://www.facebook.com/SixAJourney, ще се качат и на интернет страницата:http://six-a.net/.

Инициативата, наречена „6А“ (SIXA”) ще обикаля шестте континента, чиито имена започват с „А“. Африка и Антарктика вече са отбелязани на картата на групата като покорени. Остават Азия, Австралия и двете Америки от Патагония до Аляска. Азиатският маршрут стартира през тази есен, а през 2022 г. се очаква продължението му с местата, които КОВИД отложи.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин