/ Siemens и Valeo разработват заедно електромобили

Siemens и Valeo разработват заедно електромобили

Двете компании създават съвместно предприятие, съчетавайки опита си

Германският технологичен гигант Siemens и базираният във Франция производител на части и системи за автомобилната индустрия Valeo подписаха споразумение за създаването на съвместно предприятие в областта на високоволтовите двигатели за електрически автомобили.

С обединението двете компании целят да се наложат като световен лидер в производството на иновативни и достъпни високоволтови компоненти, както и системи за цялата гама от електрически автомобили, включваща хибриди, Plug-in хибриди и изцяло електрически автомобили. Надграждайки своето портфолио, съвместното предприятие ще осигури пълна синергия при производството и ще създаде основа за устойчив ръст и рентабилност. Siemens и Valeo ще притежават дял от по 50 % и ще упражняват съвместен контрол.

Valeo ще допринесе за развитието на съвместното предприятие със своя бизнес за високоволтова електроника (част от Powertrain Systems Business Group), включващ 200 служители, 90 от които във Франция. Siemens ще участва със своя E-Car Powertrain Systems Business, включващ около 500 души.

Съвместното предприятие ще е отговорно за развитието, продажбите и производството на високоволтови електрически мотори и силови електроники над 60V, необходими за електрическите коли и лекотоварни автомобили. Съвместното предприятие ще предлага разширена гама от продукти – хибридно задвижвани модули и решения, включващи електрически мотори, системи за удължаване на пробега, DC/DC конвертори, инвертори и зарядни устройства, както и напълно електрифицирани двигатели.

Siemens и Valeo допълват взаимно портфолиото си, производственото си ноу-хау и географското разпространение. Като водещ играч на автомобилния пазар Valeo притежава експертен опит в тази индустрия, предоставяйки на клиентите си в целия свят конкурентни и усъвършенствани задвижващи системи с високоволтова електроника от сертифицирани производствени линии. Звеното на Siemens за електрическа мобилност се базира на експертизата на компанията в областта на електрическите задвижващи системи, инженеринга и опита й при тяговите двигатели.

Структурата на компанията ще е съобразена с изискванията на световния пазар и международната конкурентна среда. Централата й ще е базирана в Ерланген, Германия, с локации и във Франция, Норвегия, Полша, Унгария и Китай.

Съвместното предприятие ще е с глобален фокус и ще осигурява достъп до ключови пазари за автомобилната електрификация като Европа и Китай.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин