Shell с 2,5 млн. точки за зареждане на електромобили до 2030, става партньор на АББ

0305
2022

АББ Електрическа мобилност и Shell извеждат сътрудничеството си на следващото ниво, за да осигурят гъвкаво и качествено зареждане на милиони водачи на електрически автомобили.

Като лидер в инфраструктурата за зареждане на електромобили, АББ Електрическа мобилност подписа нов глобален рамков договор с Shell за доставка на пълното портфолио на АББ със зарядни станции с постоянен и променлив ток. Това портфолио варира от АС станции за инсталации в дома, в офиса или в магазини, до Terra 360, която е идеална за бензиностанции, зарядни хъбове, паркинги и автопаркове.

Чрез това сътрудничество АББ Електрическа мобилност и Shell ще помогнат за справяне с две от предизвикателствата пред увеличеното ползване на електромобили. На първо място – наличността на инфраструктура за зареждане, като Shell се цели да има в експлоатация над 500 000 точки за зареждане в световен мащаб до 2025 г. и 2 500 000 до 2030 г. в жилищни или търговски обекти на Shell. И на второ място – скоростта на зареждане, която ще се осигури с портфолиото от зарядни станции на АББ, включително зарядната станция Terra 360.

Франк Мулон, Главен изпълнителен директор на АББ Електрическа мобилност, коментира: „В съответствие с нашето общо участие в Световния Шампионат на FIA ABB Formula E, АББ и Shell правят иновации, за да стимулират напредъка в електрическата мобилност. Работим заедно по внедряването на обществена инфраструктура за зареждане от 2019 г. и този най-нов договор извежда това сътрудничество на следващото ниво.

Развълнувани сме да подкрепим Shell в реализирането на нейната цел да създаде глобална мрежа за зареждане. С достъп до пълния обхват на нашето портфолио за зареждане, ние гарантираме, че Shell може да избере най-подходящото решение за всеки случай на употреба, помагайки да накараме повече хора да зареждат електромобилите си, независимо от тяхното местоположение.”

АББ е световен лидер в решенията за зареждане на електромобили и избран партньор на най-големите световни производители на електрически превозни средства и националните оператори на мрежи за зареждане на електромобили, като е продала повече от 680 000 зарядни устройства за електрически превозни средства на повече от 85 пазара; над 30 000 DC бързи зарядни станции и 650 000 AC зарядни станции, включително тези, продавани чрез Chargedot.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин