Shell България се включва в Деня на пътната безопасност


3
юли
2019

Shell България подкрепя решението на Министерски съвет за обявяването на 29 юни за Ден на безопасността на движението по пътищата и ще се включи активно в отбелязването муИнициативата цели да даде повече гласност на проблемите на пътя и да стимулира търсенето на ефективни решения. 

Безопасността е един от основните бизнес принципи на Shell в глобален мащаб. Цел нула при безопасността е важен индикатор за представянето на бизнеса на Shell. Постигането на устойчиви резултати е свързано най-вече с изграждането на активно отношение, нагласа и поведение на членовете на обществото. От 10 години насам Shell България ежегодно организира конференция „Пътна безопасност“, която обединява институциите, бизнеса, медиите и експертите в обща дискусия за проблемите на пътя. В рамките на събитието се представят добри практики и ефективни предложения по темата, които да ангажират бизнеса и съответните институции с конкретни решения. 

„Shell има дългосрочен ангажимент към пътната безопасност в глобален план. Мащабът на този проблем е изключително сериозен в България и затова за нас е важно да споделяме международния си опит и практики и да участваме в търсенето на устойчиви решения. Приветстваме всички инициативи, които се борят с войната по пътищата, и затова ще се включим активно в Деня на безопасността на движението по пътищата. Призоваваме и нашите клиенти да направят същото”, коментира Камелия Славейкова, изпълнителен директор на Shell България.

За да припомни колко е важно шофирането с колан и съобразена скорост, Shell ще позиционира симулатори, които пресъздават усещането при преобръщане на кола и при челен удар, на търговски обект Shell Изток на бул. „Цариградско шосе“в посока изхода на София. Всеки, който желае да изпробва симулаторите, може да го направи на 29 юни (събота) от 09:00 до 13:00 ч. За да стимулира клиентите си да бъдат внимателни на пътя, компанията активно ще промотира Деня на безопасността на движението по пътищата чрез търговските си обекти и в социалните си канали. 

Още по темата

Бюлетин

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >