AUTO BILD България / Shelby Mustang GT500 Super Snake: роден да респектира

Shelby Mustang GT500 Super Snake: роден да респектира

Широк и брутален: Shelby Mustang GT500 Super Snake с Ultimate бодикит не само запълва всяко огледало, но и идва с 860 к.с.!


26
окт.
2017

Ford Mustang е за обичане, Shelby – за обожаване, но от гиганта на тунера Ultimate Auto трябва да се страхувате. Този Shelby Mustang GT500 Super Snake запълва всяко огледало за обратно виждане, като сякаш напълно и съвсем ясно казва: „Мръдни!“. Новите части от листове метал са умело интегрирани в каросерията и разширяват автомобила значително. Грамадните 22-цолови джанти на Velano са обгърнати от изпъкналите калници. От истински карбон са направени единствено сплитерът отпред, добавката на предния капак и капакът на багажника.

В Ultimate Auto остават верни на 5-литровия V8-двигател, който генерира 421 к.с. и 524 Нм в серийната версия на Mustang GT. Не е зле, но с 860 к.с. и 1000 Нм под дългия преден капак, мъсълкарът хапва Porsche-та и M-модели на BMW за закуска. Пони кар-специалистите от Ultimate Auto слагат механичен компресор, правят чиптунинг и оптимизират всмукателния тракт. Спирачната система Wildwood държи всичко под контрол – 6-бутални апарати отпред и 4-бутални отзад захапват „надупчени“ дискове. Черешката на тортата е висококачествена аудио система със субуфери и усилватели от JL. Преработката на колата струва общо 66 000 лева.

Още по темата

Бюлетин

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >